Het klassieke labyrint in Olburgen. Foto: PR De Triskel
Het klassieke labyrint in Olburgen. Foto: PR De Triskel

Wereld Labyrint Dag: 'Walk as One at 1'

OLBURGEN - Wereld Labyrint Dag wordt voor de negende keer gehouden, dit jaar op zaterdag 6 mei. Op Minicamping 't Hofke aan de Capellegoedweg 4a in Olburgen zal op deze dag om 12.30 uur een minilezing over het labyrint gegeven worden. Om 13.00 uur kunnen belangstellenden dan op het aanwezige klassieke labyrint aan de 'Walk as One at 1' labyrintwandeling deelnemen.

Tijdens de Wereld Labyrint Dag kunnen mensen over de hele wereld kennismaken met het labyrint als symbool voor alles wat zij tegenkomen op hun levenspad.

Walk as One at 1
Centraal op deze dag staat de labyrintwandeling met de titel 'Walk as One at 1': loop als één om één uur. Dit is een uitnodiging om overal ter wereld om 13.00 uur lokale tijd het labyrint te lopen en zo harmonie en eenheid de wereld te laten rondstromen. Ook Nederlandse labyrintwerkers doen mee aan Wereld Labyrint Dag. Op de website van het netwerk van Nederlandse en Belgische labyrintwerkers, staan alle activiteiten.

Een labyrint is een oeroude vorm, die bestaat uit een enkel pad dat in een aantal bochten naar het midden slingert. Een labyrint wordt meestal van buiten naar binnen en ook weer van binnen naar buiten gelopen. In het midden is de kern, het hart, het middelpunt. Het labyrint is niet hetzelfde als een doolhof, waar de weg naar het midden moet worden gezocht. Het labyrint toont de weg en staat symbool voor het leven en het levenspad en alles wat iemand daar tegenkomt. In een labyrint kunnen deelnemers onder andere rust vinden, verbinden, ervaringen verwerken of kracht opdoen.

Labyrinten zijn te vinden in onder andere parken, ziekenhuizen, hospices, bij scholen en in gevangenissen, of in privétuinen. Het is de opleving van een wereldwijd symbool dat al zo'n 4000 jaar gebruikt wordt in tal van tradities en culturen. Ook de christelijke traditie kent het labyrint, vooral in de middeleeuwen zijn ze in kerken aangelegd, als symbolische pelgrimstochten. De bekendste ligt in de 13de-eeuwse kathedraal van Chartres in Frankrijk.

Meer informatie via labyrintwerk en Tonny van Deudekom van De Triskel, voor persoonlijke groei en bewustwording.


www.labyrintwerk.nl

www.detriskel.nl