De jeugd uit Baak en omgeving helpt met het ophalen van het snoeihout. Foto PR
De jeugd uit Baak en omgeving helpt met het ophalen van het snoeihout. Foto PR

Snoeihout en vrijwilligers gezocht

BAAK - Net als voorgaande jaren zal ook dit jaar op Eerste Paasdag een paasvuur worden ontstoken in Baak. Voor deze brandstapel is uiteraard hout nodig.

Stichting Open Jeugd en Jongerenwerk Baak draagt vanaf dit jaar samen met de Kermis en Oranje Stichting (KOS) de verantwoordelijkheid voor de organisatie van deze traditie. Zij zijn op zoek naar snoeihout, geen andere soorten hout, met een maximale stamdikte van 10 cm.

Brengen of halen
Op zaterdag 1, 8 en 15 april en vrijdag 14 april kan tussen 9.30 en 16.00 uur snoeihout gebracht worden op het terrein aan de Bontekoeweg in Baak. Het hout kan ook opgehaald worden. Hiervoor dient u vooraf contact op te nemen met Nico Janssen (06-52121030) of Rowald Franck (06-18548297). De kosten bedragen vijf euro voor een aanhanger en tien euro voor een grotere vracht. Op vrijdag 14 april of zaterdag 15 april wordt het hout opgehaald.

Handen uit de mouwen
De jeugd boven de twaalf jaar in Baak, Toldijk en Steenderen worden via de Young Ones benaderd om te helpen bij het ophalen van het hout met trekker en platte wagen en het opbouwen van de houtstapel. Hopelijk willen vele vrijwilligers hun handen uit de mouwen steken, zodat op de zondagavond van 16 april ,Eerste Paasdag, de bezoekers weer kunnen genieten van het traditionele paasvuur en de gezelligheid daaromheen.


Oudijzeractie voor Worldservants

STEENDEREN/DOETINCHEM - Na een aantal jaren 'pauze' is er dit jaar weer een oudijzeractie voor World Servants, op vrijdag 28 april. Gerdien Peppelman, Peter Veltman en Karlijn Beuseker hebben zich aangesloten bij groep Doetinchem.

Met zo'n dertig man vertrekken ze in de zomer naar het plaatsje Pakokku in Myanmar om daar de handen uit de mouwen te steken. Het huidige gemeenschapshuis wordt opgeknapt en weerbestendig gemaakt. Het doel is dat in dit gebouw allerlei activiteiten worden georganiseerd die de gemeenschap samenbrengen en die bijdragen aan de (verdere) integratie van mensen die zijn getroffen door lepra.

Om dit project te kunnen financieren worden er verschillende acties gehouden. De oudijzeractie is er één van. Iedereen kan hen hierbij helpen. Wie nog oud ijzer of andere metalen heeft, bijvoorbeeld een oude wasmachine, koelkast, radiator, dakgoot…. dan horen zij heel graag of ze dat op 28 april op mogen komen halen. Doorgeven via mailadres karlijn.beuseker@hotmail.com of door te bellen/appen naar Karlijn Beuseker: 06-81518145

Meer informatie over het project is te vinden op de site.


www.Doemyanmar.nl


WarmingUpToernooi LTC Zelhem

ZELHEM - Voor het elfde jaar staat deze week, vanaf maandag 20 maart t/m zondag 26 maart, het traditionele WarmingUpToernooi op het programma van LTC Zelhem. Uit de verre omgeving komen spelers naar het tennispark aan de Priesterinkdijk, halverwege Zelhem en Halle om de krachten te meten. Publiek is van harte welkom op het tennispark als tennisliefhebber, of als fan van één van de deernemers. Tennisspelers in spé zijn in het bijzonder welkom om de sfeer te proeven en eventueel een volgend jaar zelf mee te spelen. Tijdens het toernooi is het promotieteam van de vereniging ook aanwezig voor vragen en informatie.


www.ltczelhem.nl