De jeugd van Basteom in de kantine na de reflectortocht. Foto: PR
De jeugd van Basteom in de kantine na de reflectortocht. Foto: PR

Filmavond in bibliotheek Hengelo

HENGELO - De eerstvolgende filmavond in bibliotheek Hengelo is op woensdagavond 15 februari, dit keer de film 'Eye in the sky'.

Inhoud van de film: Eye in the Sky is een spannende dramafilm waarin kolonel Katherine Powell (Helen Mirren) een geheime actie leidt die terroristen in Kenia moet ontmaskeren. Ze maken hiervoor gebruik van drones; the eyes in the sky. Maar wanneer het team beelden krijgt van een gevaarlijkere situatie dan ze ooit gedroomd hadden, is het tijd om het plan over boord te gooien. De levens van honderden burgers staan op het spel. Gevangen in een web van morele en ethische kwesties, moeten er gevaarlijke beslissingen worden gemaakt.

Aanvang van de film is 20.15 uur. Kaartjes voor de film zijn vooraf te koop in bibliotheek Hengelo, Sterreweg 10. Of op de avond zelf bij de kassa. Iedereen is van harte welkom.

Voor meer informatie, kijk op de facebookpagina https://www.facebook.com/vriendenbibiliotheekhengelogld/


Potgrond en mestactie SV Quintus

HENGELO - Handbalvereniging SV Quintus is weer van start gegaan met de verkoop van potgrond voor kamerplanten en bloembakken, koemest voor gazon en border en kunstmest voor zomerbemesting.

Alle inwoners van Hengelo krijgen een bestelformulier in de brievenbus. Het bestelformulier is ook te downloaden via de website onder het kopje 'laatste nieuws'. Het formulier wordt op donderdagavond 16 februari of de dagen daarna (t/m 20 februari) door één van onze leden bij de inwoners thuis opgehaald. Wie de leden van Quintus heeft gemist, kan de bestelling ook telefonisch doorgeven, 0575-520695, A. Lahuis, mailen naar info@svquintus.nl of inleveren op Waarleskamp 23. Uiteraard wordt de bestelling thuis bezorgd. Dit gebeurt op zaterdag 11 maart. Bezorging is in Hengelo (inclusief buitengebied) en Keijenborg. Alvast dank voor de bestelling en een goed tuinseizoen gewenst.


www.svquintus.nl


'Het leven is een feest……'

HENGELO - De Raad van Kerken Hengelo houdt een Noaberviering op 11 februari met als thema: 'Het leven is een feest……'

"Maar je moet wel zelf de slingers ophangen", zal men misschien aanvullen. Een uitdagend thema voor de eerste noaberviering in 2017 in de aanloop naar Carnaval.
Deze noaberviering vindt plaats op zaterdag 11 februari in Kerkstraat 15. Gestart wordt dit keer direct om 19.00 uur met de viering, zodat belangstellenden aansluitend de oversteek kunnen maken naar de Remigiuskerk om het country concert, georganiseerd door de Vrienden van de Remigiuskerk, bij te wonen. Van harte welkom in deze laagdrempelige oecumenische viering rond delen, leren, vieren en gastvrijheid. Voor meer informatie: Jaap van Gijssel, voorzitter Raad van Kerken, telefoon 0575-464460.


Reflectortocht

STEENDEREN - Zaterdagavond 4 februari werd door de activiteitencommissie van SV Basteom een reflectortocht georganiseerd voor de mini-, F, E en D teams.

De verzamelplaats was de kantine van SV Basteom. Iedereen was verzocht om een zaklamp mee te nemen én om vooral oude kleren aan te doen. Samen met een trainer of leider gingen de teams op pad om via reflectoren een weg te vinden tussen bosjes, langs de beek en via donkere weggetjes. Onderweg waren er diverse opdrachten, bijvoorbeeld eieren overgooien, uiteraard zonder ze kapot te laten gaan en ezeltje prik. En dat allemaal in het donker. Ook al regende het een beetje, dat mocht voor de kinderen de pret niet drukken. Mede door de grote opkomst was deze tocht een enorm succes. Kijk voor de foto's op Facebook.


www.facebook.com/basteom