Kinderen met een slee durven het ijs aan. Foto: Burry van den Brink
Kinderen met een slee durven het ijs aan. Foto: Burry van den Brink

Ook de ijsbaan in Laag Keppel bleef dicht

LAAG KEPPEL - De ijsbaan in Laag Keppel is helaas afgelopen weekend niet open gegaan. Het ijs is zondagmiddag nog gemeten en was toen tussen de vier en vijf centimeter en het moet minstens acht centimeter zijn. Een aantal kinderen met een slee en wat schaatsers konden het toch niet laten en gingen de ijsbaan op.


ZijActief huldigt jubilarissen

KEIJENBORG - ZijActief kwam woensdag 18 januari was het eerst in 2017 bijeen. Nadat de leden koffie/thee aangeboden kregen met een overheerlijke appelflap, werd de avond geopend door de vicevoorzitster Alwien Seesing, Zij heette allen welkom op deze avond.

Annie Lueb las het verslag voor van het afgelopen jaar, en Marietje Jansen het financiƫle verslag, Trees Beuwer en Annie Lanters hadden de goedkeuring gegeven van de kascontrole. Marietje ter Horst neemt voor volgend jaar de kascontrole waar met Annie. Hierna was er de bestuursverkiezing.Marietje Jansen en Annie Lueb werden onder luid applaus weer herkozen als bestuurslid.
Enkele leden werden gehuldigd na jaren trouw lid te zijn van ZijActief. Dit zijn Dorie Tolkamp 25 jaar, Trees Melgers voor 50 jaar en Truus Diesvelt en Riet Kleve 60 jaar lid. De laatste twee zijn nu erelid. En allen kregen een oorkonde en een prachtige windlicht of bloemen aangeboden.
In de pauze werd ons een drankje aangeboden en versnapering, waarna het bestuur de avond verder opvulde door een bingo te spelen met een verhaal te vertellen waarin cijfers waren verborgen, wat dus extra opletten was voor de leden. Dit was ontzettend leuk, en leuke prijsjes voor de bingo.
Aan het eind van de avond bedankte de vicevoorzitster iedereen voor de komst en tot de volgende avond op 15 februari, waar de gast ons gaat vertellen over de betekenis van onze achternamen.
Het uitstapje zal dit jaar de Keukenhof gaan en wel op woensdag 3 mei.

Nieuwe leden zijn altijd welkom.
De ZijActief avonden zijn altijd op de derde woensdag van de maand in Dorpshuis De Horst te Keijenborg en beginnen om 19.45 uur.

Dorie Tolkamp (r.) 25 jaar en Truus Diesvelt 60 jaar lid van ZijActief. Foto: PR