Ty en hond Mosha kunnen het heel goed vinden samen. Foto: PR
Ty en hond Mosha kunnen het heel goed vinden samen. Foto: PR

Lancering bijzonder voorleesboek over zelfvertrouwen

's-HEERENBERG - De lancering van 'Mosha het hondje dat weer kleur kreeg' is op 3 februari. Het voorleesboek van Jelien Lammers en Liesbeth Pieterse uit Drempt gaat over het krijgen van meer zelfvertrouwen. Jeliens (therapie)hond Mosha en oud-wenskind Ty (9) uit 's-Heerenberg staan hierin centraal. Make-A-Wish Nederland bracht in 2014 zijn liefste wens in vervulling. Om deze reden gaat 1,50 euro per verkocht boek naar de stichting.

Jelien geeft met haar bedrijf Boel Bewust, coaching in persoonlijke ontwikkeling. Hieronder valt ook dier-ondersteunende begeleiding. Het contact tussen mensen en dieren maakt dat de coaching open en vrij is. Ieder mag zichzelf zijn. Dit kan Ty beamen. Lammers ontdekte tijdens zijn coaching grote gelijkenissen tussen hem en haar eigen (therapie)hond Mosha. Allebei krijgen ze steeds meer zelfvertrouwen en durven ze weer ondeugend te zijn. Het idee ontstond om een helpend verhaaltje te schrijven over de twee individuen.
Het doel van het boek is bijdragen aan een wereld waarin ieder zijn eigen kleur mag hebben. Jelien: "Op het moment dat je realiseert dat je precies goed bent zoals je bent, ontstaat er weer kleur en ruimte om jezelf te kunnen zijn." Deze boodschap wordt vormgegeven door middel van realistische tekeningen van kunstenares Liesbeth Pieterse. Er is ook een coachhandleiding bijgevoegd. Dit geeft de voorlezer een handvat om in gesprek te gaan met het kind over thema's als: 'ontmoetingen', 'erbij horen' en 'zelfvertrouwen'. De voorlezer wordt geholpen bij het stellen van open vragen, waardoor er een waardevol gesprek kan ontstaan met herkenning en heling voor het kind.
Om het boekje groots te lanceren is er financiële steun nodig. Jelien heeft op haar website boelbewust.nl een sponsorwinkel geopend. Geïnteresseerden krijgen hier verschillende opties om het initiatief mogelijk te maken. Zo kunnen donateurs vanaf een bepaald bedrag de boeklancering bijwonen of een speciale vermelding krijgen. Ook zijn de cadeaubonnen en de tekeningen van Liesbeth te koop.
Ty heeft het verhaal al mogen lezen. Hij kreeg direct een grote lach op zijn gezicht, omdat hij besefte dat hij de jongen op de tekeningen is. Helaas heeft Ty last van ernstige epileptische aanvallen. Make-A-Wish Nederland vervulde daarom zijn liefste wens. Hij kon tijdens de wensvervulling gewoon weer even kind zijn in plaats van een patiënt. Jelien draagt de stichting een warm hart toe. Ze besluit daarom dat per verkocht boek 1,50 euro naar Make-A-Wish Nederland gaat.
Op 3 februari 2017 wordt het boek gelanceerd in het Arsenaal 1309 in Doesburg. Vervolgens is het verhaal met de mooie boodschap onder andere te koop op de website van Boel Bewust. Jelien: "Het voelt voor mij soms nog wat onwerkelijk dat dit echt is. Het is zomaar ontstaan vanuit een ideetje en uitgegroeid tot een waardevol boek."