Varen in de Woonboot tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst S.H.S. Foto: Marijke Cornelis
Varen in de Woonboot tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst S.H.S. Foto: Marijke Cornelis

Nieuwjaarsbijeenkomst van Seniorenvereniging

Goed begin van nieuw jaar voor S.H.S.

HENGELO/STEENDEREN - Seniorenvereniging Hengelo - Steenderen (S.H.S.) heeft woensdagmiddag 18 januari haar Nieuwjaarsbijeenkomst gehouden bij Wolbrink in Hengelo. Rita Oldenhave kwam voor S.H.S. optreden en zorgde voor een gezellig en muzikaal programma.

De middag begon om 14.00 uur en bij binnenkomst kreeg iedereen van een deel van het bestuur persoonlijk een hand en de beste wensen voor 2017. Er werd een kopje koffie of thee geschonken met zelfgebakken Nieuwjaarsrolletje, aangeboden door S.H.S. Deze traktatie, gebakken door de families Loman en Grotenhuijs, vond gretig aftrek. Er waren maar weinig rolletjes over.

Na een kort welkomstwoord van de heer Grotenhuijs waarin hij vertelde dat de vereniging inmiddels 117 leden heeft, begon Rita Oldenhave met haar optreden. Er waren vele bekende liedjes zoals 'Daar bij de waterkant' en 'Heb je even voor mij?'. Er werd volop meegezongen en regelmatig gingen de voetjes van de vloer.
Hilarisch werd het toen er een aantal mensen uit het aanwezige publiek werden gehaald en omgekleed werden om te gaan 'varen'. Er was op een eerder feest door de heer Grotenhuijs gezegd dat hij geen goede broek aan had om mee te kunnen doen met het liedje 'De Woonboot' maar mevrouw Hoebink had vanmiddag aan alles gedacht en die broek die kwam er. Nog een aantal mensen kreeg een fikse broek aan en een matrozenpet op en daar konden ze gaan roeien. Degenen die geen broek aan hadden schoven de stoelen bij en roeiden gezellig mee.
Tussen alle zang en dans door werd er een pauze gehouden. Er werd een drankje aangeboden door S.H.S. en er ging een grote schaal met borrelhapjes de zaal rond.
De pauze werd volop benut om met elkaar bij te praten en er werden loten verkocht voor lekkere prijzen zoals een fles advocaat met slagroom. Rita Oldenhave riep de heer Grotenhuijs op het podium om nog samen het Hengelse Volkslied te zingen en ten slotte kwam iedereen in een grote kring op de dansvloer staan om mee te deinen op de klanken van Siƫrra Madre.
S.H.S. is het jaar met deze geweldige middag goed begonnen. Rita Oldenhave heeft voor een gezellig sfeertje gezorgd. Wie ook gezellige, leuke en informatieve bijeenkomsten met gezellige mensen wil meemaken? S.H.S. houdt elke derde woensdag van de maand een bijeenkomst. Kom gerust eens vrijblijvend kijken.