Dicky Kets vertelt boeiend over haar twee boeken in de Flopbieb. Foto: Liesbeth Spaansen
Dicky Kets vertelt boeiend over haar twee boeken in de Flopbieb. Foto: Liesbeth Spaansen

Flopbiebgasten luisteren naar levensverhalen

TOLDIJK - De Flopbieb organiseert elk halfjaar een avond waarin een schrijver wordt uitgenodigd. Na columnist en dichter Eva Schuurman en striptekenaar Herman Roozen, nam woensdag 18 januari schrijfster Dicky Kets plaats op de voorleesstoel op het Flophouse-podium.

Dicky Kets is geen onbekende. Zij woonde, voordat zij recent naar de stad Zutphen verhuisde, haar leven lang op het platteland in Steenderen en schreef daarover een mooi boek. 'Winterkind en zomerwind, Leven op Achterhoekse boerderijen' is een autobiografie. Verweven met alle veranderingen in die tijd, vertelt zij over het leven op de boerderij. Door de positieve reactie op haar eerste boek, klom zij nogmaals in de pen, nu om een roman te schrijven. 'Dichte Luiken' gaat over een groep ouderen die in Frankrijk leeft.
Naast het vertellen over haar leven, echtgenoot boer Guus Rekswinkel, haar studies en haar kinderen, las zij verschillende hoofdstukken voor uit de beide boeken. De Flopbiebgasten luisterden aandachtig. De beide boeken van Dicky Kets zijn te leen in de Flopbieb.
Zij denkt niet dat zij nog een nieuw boek gaat schrijven, maar liefhebbers kunnen genieten van haar columns.


www.heelnederlandschrijft.nl

www.flophouse.nl/bieb