DVO verwelkomt vijftigste CMV mini

HENGELO - Hoera voor Yara van den Berg. Zij is zaterdag 14 januari in het zonnetje gezet door Renate Garritsen als nieuwste lid van Volleybalvereniging DVO. Dit maakt haar nummer vijftig van de jongste Cool Moves Volleybal (CMV) volleybaljeugd.

De jeugd technische commissie is zeer blij met het aantal aanmeldingen van de afgelopen jaren. Met name in de leeftijd 5 t/m 8 jaar loopt het storm. "Het is prachtig om te zien hoe deze kids elkaar enthousiast maken om te gaan volleyballen." Zij vormen, samen met de andere jeugd binnen DVO, een prachtige basis om met plezier en op niveau te kunnen volleyballen, nu en in de toekomst. Yara kan met haar nieuwe volleybal alvast gaan oefenen.

Quintus Heren Senioren 1 op twee

HENGELO - Zaterdag 21 en zondag 22 januari speelden verschillende teams van Handbalvereniging SV Quintus hun uit en thuiswedstrijden. Quintus Heren Senioren 1 staan nu op een tweede plek in de competitie op slechts één punt achter de koploper.

Heren 3 moest op zaterdagavond aantreden tegen Cabezota in Enschede. Na een spannende en gelijkwaardige eerste helft stond er 10-13 op het bord in het voordeel van de thuisploeg. In de tweede helft wist Cabezota verder uit te lopen, wat in een eindstand van 27-19 resulteerde.

Zondag 22 januari werden de overige wedstrijden gespeeld, thuis in Sporthal de Kamp. Er werd in de wedstrijd E1 tegen HV Grol E1 goed samengespeeld en zeer goed verdedigd door Quintus, maar bij het afronden gingen de ballen vaak op de plank. Daardoor een ruststand van 3-2. Op advies van de coach werd nu alleen maar laag gegooid en dat resulteerde in mooie doelpunten. Eindstand 9-6 voor Quintus. D2 speelde tegen Minerva. Ze gingen als een speer van start en binnen een mum van tijd stond het 3-0 voor de dames van Quintus. Daarna kwam de klad erin en de ruststand was 5-8 voor Minerva. Door passie en goed spel werd er gewonnen met 12-11.

De C meiden moesten thuis tegen FBC. Quintus begon de wedstrijd scherp en er werd goed verdedigd. Aan het eind van de eerste helft werd het spel slordiger waardoor FBC terug kon komen en in de tweede helft het goede spel doorzette. Quintus ging door met fouten maken. Toch toonde Quintus veel veerkracht en zij herpakten zich ruim in de tweede helft waardoor zij de wedstrijd toch konden winnen. Eindstand 13-10.

Heren 2 van Quintus speelden zondag thuis tegen Udi 4 uit Arnhem. Van begin af aan waren de heren van Quintus de bovenliggende partij. Ruststand 13-5. Ook na rust had Udi niet veel in de pap te brokkelen. Eindstand 31-10. Jongens D1 moest thuis tegen het meidenteam van Loo D1. Deze meiden uit Loo gingen fel van start. Quintus had eerst weer moeite in de verdediging. Aanvallen was geen probleem. Door een goede tweede helft namen de jongens snel voorsprong en gaven die niet meer af. Eindstand 16-14.

Zondag 22 januari stond de wedstrijd van de Heren Senioren 1 tegen AES uit Arnhem op het programma. Het team van AES was deze keer in een andere samenstelling dan bij de uitwedstrijd en dat betekende dat Quintus niet wist wat zij kon verwachten. De wedstrijd begon redelijk gelijk en het duurde enige tijd voordat Quintus op een ruimere voorsprong kwam. In de tweede helft pakten ze na een minuut of tien spelen een ruimere voorsprong op AES. De laatste tien minuten ging de keeper van AES geblesseerd van het veld en was het een kwestie van uitspelen. Eindstand 29-21 in het voordeel van Quintus.

Programma zaterdag 28 januari:
20.15 uur Duiven HS1 - Quintus HS1: Sportcentrum Triominos Spoorzone, Duiven,20.15 uur Erix HS3 - Quintus HS3: Hamalandhal, Lichtenvoorde.

Programma zondag 29 januari:
10.00 uur Quintus E1 - HCW E1: de Kamp, Hengelo, 10.45 uur HV Angeren D2 - Quintus D1: Walburgen, Gendt, 12.00 uur AHV Achilles HS4 - Quintus HS2: Mheenpark, Apeldoorn, 12.20 uur Pacelli D2 - Quintus D2: Sourcy Center, Zieuwent, 12.25 uur Minerva HC1 - Quintus HC1: de Pol, Gaanderen, 13.05 uur Pacelli DC1 - Quintus DC1: Sourcy Center, Zieuwent.