Het DCH sneldamtoernooi met rechtsachteraan de winnaar van deze avond Arnoud de Greef. Foto: PR DCH
Het DCH sneldamtoernooi met rechtsachteraan de winnaar van deze avond Arnoud de Greef. Foto: PR DCH

Oudjaar sneldamtoernooi bij DCH gewonnen door Arnoud de Greef

HENGELO - DCH hield haar jaarlijks oudjaar sneldamtoernooi Op 29 december In clublokaal Ons Huis in Hengelo Gld. Omdat er meerdere toernooien waren die week en op deze avond was de opkomst wat minder dan vorig jaar.

Helaas loopt de belangstelling voor dit soort toernooien in het algemeen wat terug. Toch werd er in Hengelo in een prettige sfeer fel gestreden om de punten, waar de sportiviteit verder niet onder te lijden had. In groepen van acht en zeven spelers werd uitgemaakt wie in welke groep met de eer ging strijken. De opbrengst van deze avond is bestemd voor de voedselbank in Zelhem. De netto opbrengst van deze avond was 135 euro en wordt aan de voedselbank overgemaakt. Aan het eind van de avond bedankte de voorzitter allen die mee hadden gedaan aan dit toernooi en reikte hij de prijzen uit aan de prijswinnaars.
Groep A: 1. Arnoud de Greef 2. Erik ten Hagen 3. Jorne Huiting. Groep B: 1. Egbert Harkink 2. Gerard Korten 3. Frank ten Hagen. Groep C: 1. Gerrit Roeterdink 2. Jan Bosch 3. Willem Klein Wassink. Groep D: 1. Bertus Harkink 2. Gerrit Kreunen 3. Jan Heijink.

Op zaterdag 7 januari zou de achtste ronde van de Nationale Competitie worden gespeeld volgens het rooster van de KNDB. Maar het weer was ditmaal de spelbreker die roet in het eten gooide, want de meeste wedstrijden werden in verband met de gladheid afgelast. Arnoud de Greef met DIOS 1 speelde thuis in Beltrum wel. Arnoud won zijn partij, maar DIOS 1 in totaal verloor met 9-11 waar niet op gerekend was. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om degradatie wedstrijden te ontlopen.
Onderlinge competitie: Tonny Hoebink - Ben Okken 0-2, Arnoud de Greef - Han van Beek 2-0, Wim Eijkelkamp - Rodier Evers 0-2, Harry Vos - Jan Heijink 2-0, Jan Bosch - Erik Brummelman 2-0, Gerrit Halfman - Jaap de Vries 0-2. Standen: Groep A; 1. Arnoud de Greef 10-17, 2. Jaap de Vries 11-16, 3. Rodier Evers 9-13. Groep B; 1. Gerrit Kreunen 9-10, 2. Jan Heijink 13-12, 3. Tonny Hoebink 14-12.

DCH speelt elke donderdagavond bij Clublokaal Ons Huis, Beukenlaan 30 in Hengelo Gld. Voor inlichtingen, secretariaat: H. Vos, telefoon 461113 of kijk op de site. Hier staan ook meerdere foto's van het toernooi.


dch-hengelo.geldersedambond.nl