Harrie Boem heeft vele nieuwe vuurwerkpakketten binnen. Foto: Jan Knoef
Harrie Boem heeft vele nieuwe vuurwerkpakketten binnen. Foto: Jan Knoef

'Pop up' Vuurwerkshop Harrie 'Boem' uitgebreid

HALLE – Aan het eind van deze maand moet het nieuwe jaar weer verwelkomd worden met het afschieten van vuurwerk. Harrie 'Boem' Mellendijk is al weer enige tijd bezig om zijn vuurwerkshop aan de Dorpsstraat in Halle in te richten met 'dummy's' van de nieuwe vuurwerkpakketten. De trend naar siervuurwerk zet zich (gelukkig, aldus Harrie) door en door de prijzen van die siervuurwerkpakketten zo laag mogelijk te houden, probeert de branche de consument over te halen om gecontroleerd vuurwerk te kopen en ongelukken te voorkomen met veelal ongecontroleerd en illegaal knalvuurwerk.

Harrie is blij met de initiatieven van 'Vuurwerkcheck', die er aan bijdragen dat het afschieten van vuurwerk kan blijven bestaan. "Daarvoor moeten we de verkoop van illegaal vuurwerk uitbannen, want het is echt te gek dat vuurwerk, onder andere de cobra, wordt afgestoken, dat een werking heeft vergelijkbaar met een handgranaat." 'Doe normaal, koop legaal' is dan ook de kreet van dit jaar. Daarnaast promoot de branche het gebruik van een zogenaamde vuurwerkbril.

Om de potentiële kopers de nieuwe pakketten te laten zien verzorgt Harrie Boem op zaterdag 17 december vanaf 19.30 uur een grote vuurwerkshow op sportpark 'Meisterskamp' in Halle. De koper ziet daar wat de pakketten doen en kan dus gerichter bestellen. Opvallend dit jaar zijn de nieuwe Duitse vuurwerkpakketten. "In Duitsland maken ze kwalitatief hoogwaardig vuurwerk voor een scherpe prijs", aldus Harrie, die daarnaast blij is dat Tante Rikie dit jaar zelf aanwezig zal zijn om haar eigen 'Tante Rikie-pakket', maar ook de andere Zwarte Cross pakketten bij het publiek aan te prijzen. Door zijn vuurwerkshows tijdens de Zwarte Cross, Paaspop Zieuwent en tal van andere evenementen weet Harrie natuurlijk precies wat het vuurwerk doet en welk vuurwerk voor welke situatie geschikt is. Adviseren vinden Harrie dan ook net zo belangrijk dan verkopen. "Ik vind het belangrijk, dat het die drie verkoopdagen gezellig is in de winkel en de grote partytent en dat de klanten achteraf terug melden dat ze het juiste vuurwerk gehad hebben. Dan ben ik tevreden."

De winkel is elk jaar maar drie dagen open, maar in de webshop op de website kunnen nu al bestellingen worden klaargezet. Ook kan men een bezoek aan de 'demo' brengen op zaterdag 17 december. Harrie zorgt naast de demo voor een speciale 'Harrie Boem' finale.

www.harrieboem.nl