Kinderen van de Woordhof showden op de catwalk hun creaties. Foto: PR
Kinderen van de Woordhof showden op de catwalk hun creaties. Foto: PR

Recycle Project op de Woordhof

HUMMELO - Om kinderen bewust te laten worden met het milieu en het afvalprobleem, werkte Basisschool de Woordhof uit Hummelo onlangs met het thema Recycle. De hele week stonden verschillende activiteiten op het programma, om zo kennis te vergaren over het afvalprobleem en te zoeken naar oplossingen.

Aan het einde van deze themaweek werd er op school een Fancy Fair georganiseerd. De kinderen deden spelletjes met afvalmaterialen, onder andere 'Wat blijft nu drijven en niet?', 'Hoeveel afval past er nu in die vuilniszak?' en verder nog een estafetterace, waarbij zoveel mogelijk afval moest worden vervoerd. De verloting werd georganiseerd om zoveel mogelijk geld op te halen voor The Plastic Soup Foundation.

Ter afsluiting van deze Fancy Fair was er een modeshow. Ieder kind had, al dan niet met hulp van een ouder, een prachtig kostuum gemaakt van afvalmaterialen. Dit waren de meest uitlopende producten, waaronder plastic zakken, bekertjes, noppenfolie, chipszakken, eierdozen, kranten en nog veel meer. De kinderen showden hun eigengemaakte creaties van afvalmaterialen op de catwalk. De aanwezige ouders, grootouders en kinderen genoten van al het moois.

De Catwalk
Het bedrag van 250 euro wat tijdens de verloting is opgebracht, heeft de Ouderraad namens de kinderen van de Woordhof geschonken aan The Plastic Soup Foundation. Deze organisatie wil een halt toeroepen aan de toenemende verontreiniging van de oceanen en zeeën met plastics. En voorkomen dat er in de toekomst nog meer plastic in zee terecht komt. Al met al een goede actie!