Enkele kampioenen met v.l.n.r. Wim Ankersmit, Ben Bruens, Rilana Buiting, Jan Hissink, Henk Wentink en Jan Velthorst. Jinn Luimes en Hans Hermans konden helaas niet aanwezig zijn. Foto: Rob Verkerke
Enkele kampioenen met v.l.n.r. Wim Ankersmit, Ben Bruens, Rilana Buiting, Jan Hissink, Henk Wentink en Jan Velthorst. Jinn Luimes en Hans Hermans konden helaas niet aanwezig zijn. Foto: Rob Verkerke Foto:

Bijzondere variëteit vogels Open Kampioenschap 'Vogelvreugd'

Extra maatregelen vanwege dreigende vogelgriep

ZELHEM - Ondanks de dreigende vogelgriep kon de TT bij 'Vogelvreugd' Zelhem gewoon doorgang vinden. Er werden extra maatregelen genomen. Een geweldig aantal inschrijvingen van 402 vogels en uiteindelijk waren er 390 vogels waar men een plekje voor moest maken in de Oranjehof. Ook waren er weer meer en nieuwe inzenders waardoor het aanbod weer een grote variƫteit aan vogels liet zien, van het kleinste Goudbuikje tot de grote Halsband en een prachtige Lori parkiet.

De jeugdkampioen, Rilana Buiting uit Zelhem, deed gewoon mee met de volwassenen en werd zelfs ook nog Kampioen van Bronckhorst in de hoofdgroep F1, gestandaardiseerde exoten, met een Zwartgrijze Japanse meeuw met 94 punten. In de hoofdgroep F2, overig exoten, wist Jan Hissink uit Zutphen zijn kampioenschap te prolongeren met een Mozambique sijsje van 94 punten.

Bij de hoofdgroep I werd een jeugdinzending, Jinn Luimes uit Steenderen, Kampioen van Bronckhorst met een kleurgrasparkiet met 92 punten. Ook bij de hoofdgroep K-L-M-N, grote parkieten, kon Wim Ankersmit uit de Heelweg zijn titel prolongeren met een bleekkop Halsband parkiet met 94 punten. Zo kan men zien dat er topkwekers in de regio zitten, want ook Hans Hermans uit Keijenborg en Ben Bruens uit Varsseveld wisten hun titel te behouden.

Hans werd kampioen in de hoofdgroep E, postuur kanaries, met een Gloster Consort met 93 punten en Ben had weer een prachtige Isabel geel schimmel kanarie met 94 punten uit de hoofdgroep D, kleurkanaries met pigment. In de hoofdgroep D, kleurkanaries zonder pigment, werd Jan Velthorst uit Zelhem kampioen van Bronckhorst met een kleurkanarie rood intensief met 94 punten. Bij de hoofdgroep G en H, Europese cultuurvogels en hybriden, werd Henk Wentink uit Gaanderen kampioen met een Baardmannetje met 94 punten. Alle andere winnaars ontvingen een medaille.

Zo heeft 'Vogelvreugd' Zelhem dit weekend wederom laten zien dat er een topkwaliteit aan vogels zit in de regio. Dit was ook te zien aan de strijd om de verenigingsbokaal, voor de vereniging met de meeste punten van vijf inzenders, dit jaar ging de strijd tussen de Vogelvriend uit Varsseveld en Vogelvreugd uit Zelhem. Na gelijk te staan met 18 vogels had Vogelvreugd Zelhem een punt meer met de 19e vogel en kon de voorzitter de bokaal in ontvangst nemen. Ook kan men een vogel zelf aanwijzen waarvan men denkt dat deze hoge punten haalt, de zogenaamde DERBY prijs, er waren zelfs 6 inzenders die voor hun bepaalde vogel 93 punten hadden voorspeld, waardoor er geloot moest worden en ging de prijs naar Gerrit Leeflang uit Eefde.