Margo Ellen en Arie Niks met werken die te zien zijn in de Doesburgse Gasthuiskerk. Foto: Ina Timmer
Margo Ellen en Arie Niks met werken die te zien zijn in de Doesburgse Gasthuiskerk. Foto: Ina Timmer

Kunstthema 'rond' in
Hanzestad Doesburg

DOESBURG - Op zondag 6 november staat van 12.00 tot 16.00 uur het thema 'rond' centraal bij de 27 professionele deelnemers van de Culturele Zondag in Doesburg. Dit thema is op vele manieren gevisualiseerd met vormen vanuit onder andere etsen, druksels, beelden, glas in lood, muziek en klanken et cetera.

Aan de hand daarvan is een zeer gevarieerd programma samengesteld met als hoogtepunt een overzichtstentoonstelling van enkele uitingen van vijftien kunstenaars in de Gasthuiskerk. In hun ateliers en bij de andere deelnemers is meer te zien en te horen over dit thema. Gedurende de dag vinden er ook demonstraties plaats in de diverse ateliers, met onder andere glas in lood, druksels en kleding. In de historische kerk vinden tevens diverse concerten met de titel Rondo plaats. Zo treden Heleen Vegter en Tanya Tubitsyna op vleugel op en Jan Baggerman op fluit. Sandra Mehlbaum bespeelt de klankschalen en Ton Kramer de sjamanendrum. De toegang bij de deelnemers is gratis. Meer informatie via de site.


www.culturelezondagdoesburg.nl/nieuws-agenda


Overzicht Exposities & Agenda

Museum Smedekinck: Expositie van natuurfoto's van Harm Hoitink en keramiek van Piet Puthaar geopend (beide uit Zelhem). De expositie is te bezichtigen tot 7 november. Museum Smedekinck is van april t/m oktober elke dinsdag-, woensdag- en donderdagmiddag en elke 1e en 3e zondagmiddag van de maand van 13.30 tot 17.00 uur geopend. Groepen vanaf 15 personen kunnen op afspraak ook buiten genoemde openingstijden het museum bezoeken. De entree bedraagt 4 euro. Leden Salehem en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.

Galerie Bibliotheek: 'Iets heel anders', een expositie met werken van Jacob Kerssemakers (schilderijen), Eytie Tinbergen (beeldhouwwerk) en Frank van Zwicht (sieraden). Galerie Bibliotheek is open tijdens de openingsuren van de bibliotheek. De expositie duurt tot en met zaterdag 12 november.

Agenda
- 6 november: Ouderwetse slachtvisite met pruveri'je bij Museum Smedekinck. Van 11.00 tot 17.00 uur. Entree 4 euro. Leden Salehem en kinderen t/m 12 jaar hebben gratis toegang.
- 8 november: Alzheimer Café in Het Borghuis aan de Burg. Van Nispenstraat in Doetinchem. Van 19.30 tot 21.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Nadere informatie: doetinchem@alzheimer-nederland.nl of tel. 06-20412665. Thema: Stand van zaken bij onderzoek naar dementie.
- 22 november: Winterbijeenkomst Fietsgroep Welzijn Zelhem. Aanvang: 14.00 uur in de Oranjehof, Prinses Beatrixstraat Zelhem. Inlichtingen tel. 06-49135536.
- 26 november: Rijbewijskeuring senioren in de Oranjehof. Nadere inlichtingen via tel. 06-27594051 (bellen tussen 18.00 en 19.00 uur).
- 30 november: Bijeenkomst Vrouwenvereniging 'Ons Genoegen' Velswijk/Wittebrink. Kledingadvies door 'Just Beautiful'. Inloop vanaf 19.30 uur in dorpshuis D'n Draejer.
- 6 december: Bingo-avond in de Oranjehof van 19.30 tot 22.00 uur.