The Foo speelt het werk van de Foo Fighters. Foto: PR
The Foo speelt het werk van de Foo Fighters. Foto: PR

The Foo bij Live@Ideaal

ZELHEM - Woensdagavond 2 november staat de band 'The Foo' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

The Foo is een coverband, die zich, met veel overtuiging en gedrevenheid, heeft toegelegd op het spelen van het repertoire van de Foo Fighters, de band die ooit werd opgericht door Dave Grohl (drummer van Nirvana) om zijn zelf geschreven muziek ten gehore te brengen. Hij vond de door hem bedachte bandnaam 'the dumbest bandname ever'. De naam verwijst naar een veel gebruikte term voor UFO's in de tweede wereldoorlog.

In het voorjaar van 2014 kwamen René Nijhuis, drums en zang, zijn broer Roy Nijhuis, zang en gitaar, Ramon Kelderman, gitaar, Ruben de Kruijf, gitaar en Jeroen Baars, basgitaar en zang voor het eerst bij elkaar. De bandleden hebben hun roots in de Achterhoekse plaats Steenderen en hadden de nodige podiumervaring opgedaan in bands als Van Peelen, Twisted, Alva, Mash, 7-Sins en Rhavage. Net als hun 'meesters' bestaat The Foo dus ook uit vijf enthousiaste muzikanten. Het eerste optreden vond plaats op 31 oktober 2014.


www.ideaal.org