Schutterskoningen Thomas Eggink en Theo Limbeek. Foto: PR
Schutterskoningen Thomas Eggink en Theo Limbeek. Foto: PR

Bruisend Nijmans Feest gevierd

Vogelschieten dit jaar voor de echte volhouders

HALLE NIJMAN - Op 9, 10 en 11 september werd er in Halle-Nijman weer een bruisend Nijmans Feest gevierd. Op vrijdagavond verzorgde toneelvereniging WDZ een geweldige toneelavond met het blijspel 'Bi'j de dokter'. De vaart zat er goed in en het publiek genoot van een prima gespeeld stuk waar veelvuldig om kon worden gelachen. De avond werd compleet gemaakt met een muzikale bijdrage van gelegenheidskoor 'Kiek an'.

Zaterdag begon met het binnenhalen van de koningsparen van 2015 onder muzikale begeleiding van 'Niet zoegen moar bloazen'. Om 13.00 uur opende de schutterskoningin van 2015 Monique Vels, in vol ornaat, de volksspelen, door het lossen van het eerste schot. Het vogelschieten was dit jaar voor de echte volhouders, want pas om 20.00 uur werd bekend wie zich de nieuwe schutterskoning van de Nijman mocht noemen. Theo Limbeek loste het verlossende schot en koos zijn Erna als koningin.

Ondertussen was bij de jeugdvogel al heel wat eerder de schutterskoning bekend. Thomas Eggink was dit jaar de gelukkige en hij koos Evi Menkhorst tot zijn secondant. Die avond gingen de voetjes van de vloer op de muzikale tonen van 'Underkoffer' en voor de jeugd was er een jeugddisco met muziek van DJ Daan.

Op zondag werd het Nijmans Feest in stijl afgesloten tijdens het Frühshoppen. 'Free Line' zorgde voor een heerlijke middag voor jong en oud. We kunnen terugkijken op een heerlijk buurtfeest-weekend!