Laurens Maatman blijkt ongenaakbaar tijdens het onderlinge toernooi bij De Pol. Foto: PR
Laurens Maatman blijkt ongenaakbaar tijdens het onderlinge toernooi bij De Pol. Foto: PR

Er staat geen maat op Laurens Maatman

Winnaar onderlinge biljartcompetitie 3.0 'De Pol'

ZELHEM - Laurens Maatman is de terechte winnaar geworden van de onderlinge biljartcompetitie 3.0 'De Pol' Zelhem. In de mooie finale tussen Rob Verkerke en Laurens Maatman trok de laatste de winst naar zich toe met een gemiddelde van 5,3 caramboles.

Vrijdag 18 maart werd er begonnen aan de onderlinge biljartcompetitie 3.0 bij café 'De Pol' in Zelhem. Het aantal deelnemers was 28 personen; deze mensen hebben elke vrijdag en zaterdag keihard gestreden om ervoor te zorgen dat ze mochten biljarten voor de eerste plek. In totaal zijn er 108 wedstrijden gespeeld.
Vrijdag 12 augustus werden de halve finales en de finale gespeeld. Met veel bezoekers werd dit een spannende avond. Niels kuiperij speelde de eerste halve finale tegen Rob Verkerke, deze werd beslist door Rob die daarmee door ging naar de finale. De tweede halve finale ging tussen Mark Hiddink en Laurens Maatman. Deze werd beslist door Laurens die door ging naar de finale. In de finale tussen Rob Verkerke en Laurens Maatman ontstond er een mooie biljart wedstrijd waarin Laurens zich met een geweldig gemiddelde van 5,3 de eerste plek binnen haalde. Hij deed dit met 80 caramboles in 15 beurten. Niels, Mark en Rob hebben hard gestreden en zijn zeer verdienstelijk 4e, 3e en 2e. Er werd naderhand gezellig na gezeten met alle deelnemers om de mooie onderlinge competitie 3.0 af te sluiten.


Bridgen in Toldijk

TOLDIJK - De uitslag van donderdag 8 september, de tweede avond van de eerste ronde van de competitie 2016/2017.

In de A-lijn veertien paren, in de B-lijn acht paren en in de C-lijn elf paren met een stilzit. Het was een rustige avond met in de uitslag zowel in de A-lijn als in de C-lijn, drie paren boven de 60%, hoge scores dus!
Uitslag: Lijn A: 1. Inge &Reint Pellenberg 67,36%, 2. An Wortel & Paul Niks 62,85%, 3. Emmy Stegeman & Joop ten Holder 60,42%. Lijn B: 1. Theo Damen & Theo Schut 58,33%, 2. Meijert Kers & Gerrit Vorselman 56,25 %, 3. Riet Botschuyver & Dinie Mijnen 52,78%. Lijn C 1. Paulien Gasseling & Minie Peters 66,82%, 2. Wil ten Holder & Bert Nijenhuis 64,17% 3 Joke Jeninga & Diny Volkers 60,63%.

Op donderdag 15 september is de derde avond van de eerste ronde. Afmelden minstens vóór 12.00 uur op de wedstrijddag via het mobiele nummer van de club: (06) 25198329.

Binnenkort start een nieuwe beginnerscursus bridgen en ook weer een cursus voor gevorderden, gegeven door Ruud Bijloo en Marijke Hilderink. Wilt u leren bridgen of uw meedoen met de cursus gevorderden, kunt u zich hiervoor alvast opgeven bij Marijke Hilderink, e-mailadres m.hilderink@kickxl.nl, telefoonnummer (0575) 464170.