De toneelgroep Veldhoek die de klucht 'De Vrij Gezellige Vrijgezel’ speelt. Foto: PR
De toneelgroep Veldhoek die de klucht 'De Vrij Gezellige Vrijgezel’ speelt. Foto: PR

97ste editie van Veldhoeksfeest

VELDHOEK – De Ruurlose/Hengelose buurtschap Veldhoek viert vrijdag 23 en zaterdag 24 september haar 97ste editie van het Veldhoeksfeest. In de afgelopen maanden is er weer veel gezamenlijk werk verzet door Stichting Volksfeest Veldhoek, Stichting Jong & Actief Veldhoek en Toneelgroep Veldhoek om weer iets te verbeteren aan het feest en om het nog gezelliger te maken. Het Veldhoeksfeest wordt gekenmerkt door traditionele vaste hoogtepunten. De optocht, toneelavond en de feestavond probeert men elk jaar te overtreffen met nieuwe soms krankzinnige ideeën.

Door Jan Hendriksen

Na zeventien jaar voorzitterschap heeft Lammert Korten de voorzittershamer van de Stichting Volksfeest Veldhoek overgedragen aan Mart Bloemendal die het voorzitterschap inmiddels met veel plezier voortzet. Het feestterrein van het Veldhoeksfeest is gelegen aan de Kapersweg achter de voormalige basisschool en naast het Verenigingsgebouw. Vrijdagavond 23 september begint het feestprogramma om 19.30 uur met de toneelvoorstelling 'De Vrij Gezellige Vrijgezel' van Toneelgroep Veldhoek. Onder bezielende leiding van regisseuse Ingrid Zieverink uit Ruurlo speelt de groep de eigentijdse klucht 'De Vrij Gezellige Vrijgezel' geschreven door buurtgenoot Rien Buunk uit Halle Heide.

Wim van de Kolk (gespeeld door Mark Schoppers) is vrijgezel en woont in een leuk appartement. Hij heeft net vakantie gekregen en wil er eens lekker van genieten. Op een gegeven moment staat Bianca (Tamara Muelenveld), de vrouw van zijn beste vriend David (Arno Eelderink), voor de deur met de vraag of ze tijdelijk bij hem mag komen wonen, omdat zij en David ruzie hebben. Enigszins overdonderd geeft Wim aan dat dit wel kan. Het gevolg is dat de moeder en de vriendinnen van Bianca ook bij hem komen om Bianca te steunen. Tegen zoveel vrouwen is Wim natuurlijk niet opgewassen. Gelukkig is er nog een vriend waarop hij kan terugvallen. Of toch niet? Kortom allerlei leuke verwikkelingen die garant staan voor een gezellig avondje uit. De andere acteurs die op het en achter het toneelpodium verschijnen zijn Esther Mulderije, Sandra te Veldhuis, Mariël Bloemendal, Joanne ten Arve, Jori Groot Wassink, Janet Klein Winkel, Gerrie Visschers en Ria Ankersmit Na afloop speelt de band 'Duo Double XL'.

Optocht
Zaterdag 24 september begint de dag alweer vroeg. Om 10.00 vertrekt de optocht vanaf sportcomplex De Veldhoek met medewerking van muziekkapel De Schaddestekkers uit Ruurlo. Om 11.00 uur zal nadat wethouder Patricia Hoytink van de gemeente Berkelland het feest officieel heeft geopend het eerste schot gelost worden bij het vogelschieten. Wie schiet koning Dinant ten Arve van de troon? Ook kan iedereen zijn of haar talenten laten zien bij het vogelgooien, klepel- en schijfschieten. Bovendien zijn er voor de tieners drie schietspellen op touw gezet.

Eindspel
Vanaf 13.00 uur starten er diverse volksspelen en wordt door Stichting Jong & Actief het 'kinderfeest' georganiseerd. Denk hierbij aan een springkussen, een stormbaan, doeltrappen, een rodeostier, schminken en een zweefmolen. Bovendien kan er voor kinderen in de basisschoolleeftijd een kaart gekocht worden om diverse spellen te doen. Het zal een zeer verrassende middag worden. Het middagprogramma wordt om 16.00 uur afgesloten met het traditionele eindspel. Elk jaar weer een spektakel. Dit jaar kan echt iedereen meedoen. Zaterdagavond vanaf 21.00 uur is er een 'knalfeest' met de showband Millennium in feesttent. Voor meer informatie, zie de website.


www.veldhoeksfeest.nl