In Club Ibiza gaan de jongste bezoekers los op de DJ-klanken. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink
In Club Ibiza gaan de jongste bezoekers los op de DJ-klanken. Foto: Achterhoekfoto.nl/Paul Harmelink Foto:

Sfeer is als vanouds op nieuwe locatie Feestival

Er bleef voor bezoekers weinig te wensen over

Hengelo - Ze moesten een paar honderd meter verhuizen, maar het feest was er afgelopen weekend zeker niet minder om. De elfde editie van Feestival in Hengelo trok 2.500 bezoekers.

Door Luuk Stam

In een weiland aan de Zelhemseweg staat het vol met fietsen. Het is zaterdagavond, elf uur. Deel twee van het tweedaagse Feestival is in volle gang. Naast de fietsenstalling staat in sfeervol verlichte witte letters de naam van dit jaarlijkse evenement te lezen. Voor de ingang staan nog zo'n vijftig mensen te wachten. Allemaal willen ze deel uitmaken van het feest dat hier is neergezet.

Voor het eerst strijkt Feestival hier net buiten de bebouwde kom van Hengelo neer. Op de vroegere locatie - in de bebouwde kom van Hengelo - is onlangs een bedrijfspand gebouwd en zijn de gemeentewerf en de brandweerkazerne in aanbouw. Ruimte voor een feestterrein was er niet meer. En dus was een kleine verhuizing noodzakelijk. Al hoor je daar vanavond niemand over.

Er is ook geen enkele reden toe. De organisatie van Feestival heeft na een opbouwweek waarin vele vrijwilligers in touw waren weer neergezet wat de bezoekers inmiddels van hen gewend zijn. De locatie mag dan anders zijn, het feest is vrijwel identiek. Een feest waar jong en oud terecht kan dus. Bezoekers komen vanuit de wijde omgeving. Die bezoekers - in totaal zijn het er dit weekend 2.500, zo'n 500 meer dan vorig jaar - krijgen een veelzijdig aanbod voorgeschoteld. Nadat op vrijdag Crystal Dream, Fifty Fifty Entertainment, DJ Rob Toonen en zanger Harald al van zich hebben laten horen, pakt Feestival op zaterdag uit met onder andere de coverband Black Tie Monkey Squad, Feest DJ Martin en de nederfolkband Kennèh. Op een mooi compact terrein blijft er voor de feestganger weinig te wensen over. Er is de grote tent waarin aan het eind van de zaterdagavond de Black Tie Monkey Squad optreedt. In Club Ibiza draait Feest DJ Martin en in de 80's & 90's bar speelt Kennèh. Ervaringen van voorgaande jaren hebben geleid tot een opstelling waarin de klanken van de verschillende podia elkaar niet in de weg zitten.

Dat geldt ook voor het publiek. In Club Ibiza gaan de jongste bezoekers los op de DJ-klanken. Rondom de 80's & 90's bar ligt de gemiddelde leeftijd beduidend hoger, maar ook hier is de sfeer opperbest. Die goede sfeer krijgt nog eens een extra boost als Kennèh een klassieker van Boi Foi Toch inzet. Of ze Beernd van Kuperi'j ook kunnen spelen? "Nog niet", reageert de zanger van de Didamse band op de vraag uit het publiek. "Die gaan we oefenen voor volgend jaar. Beloofd!"

Als een uur na middernacht de muziek stopt en de bezoekers langzaam maar zeker huiswaarts keren, kunnen ook de organisatoren zich gaan opmaken voor volgend jaar. De organisatie versterkte zich dit jaar met vier nieuwe leden en is vastbesloten om van Feestival ook in 2017 weer een succes te maken. Een ding is na dit weekend alvast zeker: aan de locatie zal het niet liggen.