Vierde, afsluitende etappe expositie 'Ware Aard'

Laag Keppel - Bij het zien van kunst denken we, al dan niet bewust, aan werk dat we eerder hebben gezien; zelfs als we dat een paar minuten eerder hebben gezien in dezelfde expositieruimte. Met dat idee in het achterhoofd is Ware Aard bij Galerie Espace Enny opgezet: de kunst van onderling zeer diverse kunstenaars tentoonstellen en de bezoeker uitnodigen om zelf de verschillen en overeenkomsten te verkennen.

De afsluitende, vierde etappe is nu te bezichtigen. Tijdens deze laatste ronde is tenminste één kunstwerk van alle zestien (!) deelnemende kunstenaars te zien. Onder hen zijn gevestigde namen – bijvoorbeeld Reinoud van Vught, Ronald Zuurmond en Barbara Broekman – maar ook jongere, soms net pas afgestudeerde vakbroeders en -zusters als Julius Thissen, Hannah Vosseberg en Elsbeth Ciesluk. De stijlen en materiaalgebruik zijn even divers: van abstract tot figuratief; van acrylschilderijeng en textiele stoffen, tot het gebruik van plantaardige materialen.

Vanwege de zomerperiode wordt deze keer geen opening gedaan, maar in plaats daarvan een feestelijke finissage op 25 september, vanaf 15:00. De vierde etappe is vanaf nu tot en met 25 september te zien, van vrijdag tot en met zondag. Er ligt er een boekje klaar over Ware Aard, met daarin werk van alle deelnemende kunstenaars.

De vorige drie etappes van Ware Aard werden enthousiast ontvangen door de bezoekers. Ook waren er journalisten van verschillende media over de vloer. Dat leidde tot artikelen in kunstmagazine Palet, de Kunstkrant en De Gelderlander, waarin de journalisten hun eigen verkenningstochten ondernemen. Merel van den Nieuwenhof (Palet) schreef over voorgaande etappes: 'In een nieuw licht ontdekken we opnieuw overeenkomsten en verschillen. Zo komen we langzaam maar zeker steeds dichter bij de kunstenaars en hun aard.'