Als één van de finalisten komt Pulse naar Live@Ideaal. Foto: PR
Als één van de finalisten komt Pulse naar Live@Ideaal. Foto: PR Foto:

Live@Ideaal 'Special' in teken finale 'Open Podium'

Zelhem - Op zaterdag 24 september vindt de 24e finale plaats van het open podium van Schouwburg Amphion. Op woensdag 24 augustus en woensdag 7 september zijn de finalisten te gast in het programma live@ideaal, dat vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. Er wordt live opgetreden en de finalisten worden geïnterviewd door de presentatoren.

Het Open Podium van Schouwburg Amphion is dé talentenjacht voor Doetinchem en omgeving, waar aanstormend talent in alle theatergenres de kans krijgt zich waar te maken op een professioneel podium. Via de voorrondes hebben zich vijf acts geplaatst voor de finale.

Zippa
Zippa is een vijf-stemmige close harmony formatie, die zich in de eerste voorronde wist te plaatsen. Zippa bestaat uit de zangers Birgit Maas, Madeleine Bletterman, Esther ter Steeg, Marko Maresch en Joep Hopstaken. In 'Ritser de Ruimte' zingen deze door de wol geverfde zangers hun eigen melodielijnen in jazz en pop met verrassend frisse arrangementen. Zippa sluit als een rits!

'Flød'
Winnaar van de eerste voorronde was de Indie-folk en Jazzband 'Flød' uit Pannerden. Flød speelt zelfgeschreven nummers; authentiek, integer, sfeervol en een beetje melancholisch. Met twee zangeressen en een zanger wordt meerstemmig gezongen. Manon, Viviënne, Wietse en Erik, allen afkomstig van dezelfde school, begeleiden zichzelf op piano, gitaar, trompet en dwarsfluit. Deze bijzondere instrumentatie en meerstemmigheid zorgt voor een geheel eigen geluid.

Sanne van Petersen
De 36-jarige zangeres Sanne van Petersen uit Hummelo was de winnaar van de tweede voorronde. Op haar vijfde kreeg ze van haar vader (Nees van Petersen, zanger-gitarist van de 'Hurricanes') een ukelele. Die is inmiddels vervangen door een gitaar en daarop speelt ze waar en wanneer ze kan. Sanne wordt begeleid door een combo bestaande uit Cor Lievers-piano, Nick de Vos-(contra) bas en Waalko Hubers-drums. Sanne's repertoire bestaat uit nummers van onder andere Barbra Streisand, Edith Piaf, Billie Holiday en Jacques Brel.

Pulse
Pulse is een aanstormende rockband uit Doetinchem. De band was winnaar van de derde voorronde. Pulse bestaat uit Tom Wonnink-gitaar/zang, Maarten Tijdink-leadgitaar/zang), Dusan Reljic-leadgitaar, Thijs Ritzer-bas/zang en Jordy Loos-drums/zang). Naast voornamelijk eigen werk wordt de setlist aangevuld met sterke covers van onder andere Oasis, Foo Fighters en Stereophonics. Pulse timmert behoorlijk aan de weg met optredens op Paaspop Zieuwent, Parkparade en Stadsfeest Doetinchem.

Coen
Coen is een comedian uit Duiven, die in de derde voorronde werd genomineerd. Bij toeval belandde hij op een 'blauwe maandag' op een standup-comedy podium en inmiddels heeft hij al op vele leuke podia gestaan, zoals bij Toomler, Comedy Café en het Bellevue theater. Zijn act gaat over zijn eigen, leuke en minder leuke, ervaringen en hij gaat bij zichzelf ten rade. Haast heeft hij niet. Coen vindt plezier maken, ervaring opdoen en blijven leren het belangrijkste.

LIVE@IDEAAL wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via de website.


www.ideaal.org

Bij Live@Ideaal laat Sanne al vast horen waarom ze in de finale staat
Met close harmony wist Zippa de finale te bereiken