Indy Vruggink met Rachid (m) op de Gelderse kampioenschappen. Foto: Gerbert Vruggink
Indy Vruggink met Rachid (m) op de Gelderse kampioenschappen. Foto: Gerbert Vruggink Foto:

Zelhemse amazones naar NK dressuur

Zelhem - Dressuuramazones Indy Vruggink en Karin Pettersson, beiden lid van rijvereniging en ponyclub Zelhem e.o., hebben zich op de Gelderse kampioenschappen geselecteerd voor het NK dressuur van de basiswedstrijdsport, ofwel de Hippiade.

Ponyamazone Indy Vruggink is al een aantal jaren lid van ponyclub Zelhem en met haar beide pony's Rachid en Aylin wist ze zich knap te selecteren voor de Gelderse kampioenschappen in Rekken, op 13 augustus in de klasse L1- en L2-dressuur. In de klasse L1 reden Indy en Rachid een top proef en ze behaalden daarmee een prachtige tweede plek in het kampioenschap. Daarmee plaatsten Indy en Rachid zich ook gelijk voor de Nederlandse kampioenschappen, ofwel de Hippiade. Deze kampioenschappen vinden eind augustus en begin september plaats op de schitterende terreinen van de Nederlandse paardensportbond in Ermelo.

Pettersson naar NK ZZ-licht
Op de Gelderse kampioenschappen was er voor rijvereniging Zelhem ook succes bij de paarden. Karin Pettersson plaatste zich in het ZZ-licht, de hoogste klasse van de basiswedstrijdsport, voor de finale kür op muziek. Karin en haar voskleurige dressuurtalent Apple King K eindigden daar op een hele mooie vijfde plek, waarmee ook voor Karin een startplek op de Hippiade een feit was! Het bestuur van rijvereniging en ponyclub Zelhem is maar wat trots dat twee leden de club gaan vertegenwoordigen op het NK en wenst ze dan ook veel succes.


Volop mensen op het plein
voorafgaand aan uitzending

Vervolg van voorpagina

Drempt - Naast de opdracht over Karel de Grote had Team Drempt nog meer taken te volbrengen. Allereerst moest het zorgen voor minimaal 300 mensen op het plein voorafgaand aan de live-uitzending. Dat aantal werd met gemak gehaald want er waren er zelfs 1.268. De dorpsparade waarmee de uitzending opende, met burgemeester Besselink voorop vergezeld door oudste inwoner van het dorp de heer Te Hoonte (95) en jongste inwoner Noud Memelink (14 dagen), en alle verenigingen en stichtingen in vol ornaat, leverde vervolgens de hoogste score van het seizoen op. Ook het aantal stemmen via de Omroep-Gelderland app telde mee in de puntentelling. Het dorp slaagde erin 396 appjes te versturen. Tijdens de uitzending werd door twee teamleden ook nog een foto-opdracht met succes volbracht. Sultan Marvin Koenders en zijn harem openden de live-uitzending op ludieke wijze. In de 40 minuten die volgden werd het echt een programma door en voor dorpsgenoten. Met dorpsgasten Leo Koenders en Henk Remmelink en de plaatselijke band Steve Nippels die het slotlied speelde, werd het een onvergetelijke dag voor alle Dremptenaren waarbij 950 euro voor het goede doel werd opgehaald en een voorlopig derde plek op de ranglijst.

Foto: Indy Vruggink met Rachid op de Gelderse kampioenschappen. Foto: Gerbert Vruggink