Susanna Veerman wordt de nieuwe dirigente van het Zelhems Mannenkoor. Foto: PR
Susanna Veerman wordt de nieuwe dirigente van het Zelhems Mannenkoor. Foto: PR Foto:

Zelhems Mannenkoor van start met nieuwe dirigent

Zelhem - Na de vakantieperiode zal het Zelhems Mannenkoor weer beginnen met de wekelijkse repetities en wel op donderdag 25 augustus 2015, vanaf 19.45 uur in het Cultureel Centrum De Brink, Stationsplein in Zelhem. Het koor zal tevens deze avond van start gaan met een nieuwe dirigent. Het koor stond onder leiding van Marc Buijs, maar hij heeft in het begin van dit jaar te kennen gegeven dat hij voor de vakantie wilde stoppen als dirigent van het Zelhems Mannenkoor. Voor de vakantie is er dus afscheid genomen van Marc Buijs.

Voordat de sollicitatieprocedure opgang kwam, kwam het koor in contact met Susanna Veerman uit Apeldoorn. Zij toonde interesse in het koor. Na een proefdirectie was er meteen al een klik tussen het koor en de dirigent. En werden afspraken gemaakt, om samen verder te gaan. Vanaf 25 augustus is zij dan ook benoemd als nieuwe dirigent van het Zelhems Mannenkoor.

Susanna Veerman
Susanna Veerman heeft een uitgebreide concertpraktijk opgebouwd vanaf 1998 als dirigente, organist, kerkmusicus en begeleidster zowel op orgel als piano. Zij is gevormd als een zeer veelzijdig en professioneel musicus op verschillende gebieden. Susanna Veerman is een dirigent pur sang en dirigeert al vanaf haar dertiende levensjaar. Met haar opleidingen en niveau behoort zij dan ook tot de top van Nederlandse dirigenten. Ook bewerkt zij met veel succes koorwerken voor mannenkoren. Vele jaren leidde zij in Rusland professionele gemengde- en kinderkoren in Moskou. Waar ze veel kennis en ervaring opdeed in het a capella orthodox koorrepertoire. Vanwege haar tweetalige opvoeding beheerst zij de Russische taal vloeiend in woord en geschrift. Susanna heeft de nodige ervaring opgedaan bij diverse verschillende koren. Momenteel is zij dirigent van het Rijnlands Christelijk Mannenkoor 'Vox Humana' (Leiden), Vlaardings Mannenkoor 'Orpheus' en het Aaltens Christelijk Mannenkoor. Hier wordt dan nu het Zelhems Mannenkoor aan toegevoegd. Verder is zij organist in de Augustinuskerk te Amsterdam en geeft samen met haar man orgelconcerten in heel Europa en ver daarbuiten.

Samen met Yvonne Beeftink, de vaste pianiste en repetitor, hebben vanaf nu twee vrouwen de leiding over de ruim zestig mannen van het Zelhems Mannenkoor.

Dit is dus een mooie gelegenheid voor mannen die ook van zingen houden om op deze avond eens een kijkje te komen nemen en de sfeer eens te proeven binnen het koor .U kunt vrijblijvend eens binnenlopen op donderdagavond 25 augustus en op elke andere donderdagavond van 19.45-22.00 uur in het Cultureel Centrum de Brink te Zelhem. Zie ook de website.


www.mannenkoorzelhem.nl