Historische Motorfietsen rijden de 51e Int. Hengelo Rally. Foto: PR
Historische Motorfietsen rijden de 51e Int. Hengelo Rally. Foto: PR

51e Int. Hengelo Rally voor Historische Motorfietsen Bj. 1900 t/m 1940

HENGELO - Van vrijdag 26 tot en met zondag 28 augustus vindt de 51e Int. Hengelo Rally voor Historische Motorfietsen met bouwjaar t/m 1940 plaats rondom de HAMOVE molen, Varsselseweg 34. Deze rally ging in 1965 van start toen geestelijk vader van dit evenement, Roel Kreunen, de Warme Bakker uit Hengelo het idee kreeg een rally voor historische motorfietsen te gaan organiseren.

Vele deelnemers uit geheel Europa zijn in de afgelopen vijftig jaar in Hengelo aan de start verschenen en tot op de dag van vandaag weten ook vele buitenlandse deelnemers de weg naar dit evenement te vinden. Rondom de HAMOVE molen is een keur aan prachtige motorfietsen uit lang vervlogen tijden met eigen ogen te aanschouwen. De oudste motorfiets die dit jaar aan de start verschijnt is een Peugeot van bouwjaar 1903, dus 113 jaar oud.

Zaterdag 27 augustus
Om 10.01 uur gaan de eerste deelnemers van start bij de HAMOVE molen voor een rit van ongeveer negentig kilometer door de Achterhoek en over de Veluwe. Vanaf 11.30 uur is een pauze van zestig minuten bij het A-Ford museum de Tullekensmolen aan de Tullekensmolenweg 39 te Beekbergen.
Na de finish vanaf 13.30 uur bij de HAMOVE Molen, kunnen de motoren door een ieder bewonderd worden.

Zondag 28 augustus
Wederom vertrek vanaf 10.01 uur bij de HAMOVE-Molen voor opnieuw een rit van rond de negentig kilometer door de Achterhoek. Halverwege de rit is een pauze van zestig minuten bij de HAMOVE Molen. De eerste deelnemers zullen daar vanaf 11.30 arriveren en de lunch nuttigen. Na het tweede gedeelte van de rit zullen vanaf 13.30 uur de eerste motoren weer finishen bij de HAMOVE molen.
Aansluitend vindt het concours d'Elegance plaats, waarbij een jury de meest interessante of meest authentieke motorfiets uit de aanwezige motoren zal kiezen. De motoren staan tot 16.00 uur opgesteld in Hengelo waarna zij weer vertrekken naar de HAMOVE Molen voor de prijsuitreiking rond 16.30 uur en afsluiting van de 51e Int. Hengelo Rally.

Oldtimerclub EEMAC
Tijdens de pauze van de Hengelo Rally op zondag 28 augustus, vanaf 11.30 uur bij de HAMOVE molen, zal de Eerste Ellecomse Motor en Automobielclub EEMAC met vijftien tot twintig oldtimerauto's een bezoek brengen aan het evenement. De oldtimers zijn tussen 11.30 en ongeveer 13.00 uur bij de Molen te bezichtigen. De voertuigen staan dan samen met de motoren van de pauzerende deelnemers aan de Hengelo Rally op de weg voor de HAMOVE molen opgesteld voor het publiek.

Modelauto demo's
Tijdens de 51e Int. Hengelo Rally organiseert Bms rc Tuning in samenwerking met de HAMOVE Rallycommissie een demo voor 1:8 /1:10 / 1:5 Rc modelauto's. Tijdens dit evenement zullen er twee circuits worden aangelegd waar het hele weekend gratis kan worden gereden: een zand/grasbaan, geschikt is voor 1:8 /1:10 en 1:5 modellen. Op deze baan kan gereden worden met alle modellen van groot tot klein, hobby of pro in nitro, electro of benzine uitvoering, iedereen is welkom. Op een tweede kleiner circuit op een grotendeels harde klinker ondergrond kan worden gereden met de door BMS rc Tuning gratis ter beschikking gestelde 1:10 Tamiya fighters, die geschikt zijn om de jeugd kennis te laten maken met de RC modelbouw. Op zaterdag en zondag vanaf 9.00 uur zullen de verschillende demo's plaatsvinden rondom de HAMOVE molen.

De toegang is gratis.


www.hamove.nl/veteraan