Spandoek in de tuin van Jan Rietman. Foto: Dick Jolink
Spandoek in de tuin van Jan Rietman. Foto: Dick Jolink Foto:

'Wandel en Handel' voor de eerste keer in Hummelo

Hummelo - Zondag 4 september wordt Hummelo even het domein van de koopjesjagers. Voor het eerst is er in de bebouwde kom van het dorp 'Wandel en Handel'. Deze zondag staat in het teken van de verkoop van oude spullen en zaken die na een opruiming in huis eigenlijk naar de kringloopwinkel moeten of anders naar een rommelmarkt. De inwoners van het dorp hebben op 4 september de mogelijkheid om deze spullen direct vanuit hun huis, garage of een kraam te verkopen.

Door Dick Jolink

Het idee is afkomstig van Jan Rietman. Het is een poos geleden in Lochem gedaan en in de provincie Noord-Brabant is het een bekender fenomeen. Het was even spannend of het idee in Hummelo zou aanslaan. Tot eind juli konden deelnemers zich aanmelden. "Ik hoopte op circa dertig deelnemers, maar het zijn er op dit moment 56" aldus Rietman.

Goede doel
Het geld wat verdiend wordt met 'Wandel en Handel' wordt gebruikt om de kosten te dekken, het overige gaat naar het Hummelo's Gemengd Koor. Rietman heeft er geen speciale reden voor, maar het koor organiseerde een aantal jaren geleden een eigen rommelmarkt in september. Door onder andere het ouder worden van de vrijwilligers van het koor werd besloten om met deze rommelmarkt te stoppen. "Als er een volgende editie van 'Wandel en Handel' komt kan de opbrengst naar een ander goed doel gaan.", aldus Rietman. Om het de bezoekers makkelijker te maken om de verkooppunten te vinden komt er een plattegrond met alle locaties erop. Deze is te koop bij FF naar Steef voor vijftig eurocent. Ook komt er in het dorp een mobiel verkooppunt van deze kaarten.


Remove Before Flight bij LIVE@IDEAAL

Zelhem - Woensdagavond 10 augustus staat de band 'Remove Before Flight' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

Na de release van hun EP 'Extended Play' in 2013 mochten deze jonge Nijmeegse muzikanten mooie dingen meemaken. Zo stonden ze in voorprogramma's van o.a. Band of Friends (UK) (ex-Rory Gallagher bandleden), Ruben Hoeke Band en The Brew (UK) in Luxor Live. Ook stonden zij in de finale van 'de Roos van Nijmegen' in Doornroosje. Een goede voorbode voor de toekomst. Remove Before Flight maakt muziek die teruggrijpt naar hun grote helden uit de jaren '60/'70 gemixt met hun herkenbare, eigen sound. Je hoort Jimi, The Doors, Zeppelin, The Stones maar vooral: Remove Before Flight!

Remove Before Flight (RBF) is de afgelopen tijd druk bezig geweest met het opnemen van het debuutalbum 'Light And Shade'. In de Moon Music Studio werd, onder leiding van Wouter Budé (die ook werkte met onder andere Navarone, Orgelvreten), hard gewerkt om, op analoge wijze, een te gekke plaat neer te zetten. 'Light And Shade' is een heus conceptalbum, waarbij verschillende gevoelens in de muziek benaderd worden. Hierdoor laat de band niet alleen zijn diversiteit zien, maar er is ook een gelaagd en eigen geluid ontstaan. Van swingende blues/rocksongs en een meerstemmige, ingetogen ballad op kant A (Light), tot duistere en psychedelische uitspattingen op kant B (Shade).

Live@Ideaal wordt iedere woensdagavond tussen 20.00 en 22.00 uur uitgezonden. Het programma is live te beluisteren via Radio Ideaal. Live meekijken kan op woensdagavond vanaf 19.30 uur via de website.


www.ideaal.org

Spandoek in de tuin van Jan Rietman. Foto: Dick Jolink