Zondag zal de optocht met versierde wagens van start gaan. Foto: PR
Zondag zal de optocht met versierde wagens van start gaan. Foto: PR Foto:

Aftrap Velswieksfeest 2016 met Van Ceybergen

Weekend van 19 tot en met 21 augustus feest in Velswijk

Velswijk - Van 19 tot en met 21 augustus vindt het Velswieksfeest 2016 plaats. Op vrijdagavond 19 augustus is om 21.00 uur de aftrap van het jaarlijkse Velswieksfeest te Velswijk met de muziekband Van Ceybergen.

Op zaterdag 20 augustus zal om 11.00 uur de opening van de volksspelen plaatsvinden door de vendeliers van Velswijk. Hierna zal het eerste schot gelost worden door de huidige koning voor het vogelschieten en de overige volksspelen zoals de kinderspelen en de zeskamp. Om 20:30 uur gaat de tent open voor de feestavond waarbij de muziek verzorgd wordt door één van de beste coverbands 'De Daltons'.

Op zondag 21 augustus zal om 13.30 uur de optocht met versierde wagens, groepen en individuen van start gaan, deze zal muzikaal begeleid worden door de schuttersgilde St. Jan en de Malletband. Om 17.00 uur zal op het terras de prijsuitreiking zijn van de volksspelen en de optocht.

Gedurende het hele weekeind van 19 tot en met 21 augustus zal het kermisterrein van het Dorpshuis D'n Draejer gevuld zijn met verschillende attracties voor jong en oud. De organisatie is blij de 'Botsautootjes', naast de vaste attracties zoals de schiettent en draaimolen, te kunnen toevoegen aan het kermisterrein. Verder zal het terrein aangevuld worden met een aantal springkussens. De stormbaan welke bij de zeskamp zal worden gebruikt op zaterdag zal ook zondag opgeblazen worden. Het weer kunnen we niet voorspellen, maar aan de invulling zal het niet liggen om er een mooi weekend van te maken!!

Voor meer informatie over het programma en eventueel opgave voor de zeskamp kunt u terecht op de website.


www.velswijk.nl