Tijdens de speel- en doedag bij Museum Smedekinck kun je veel verschillende spellen spelen. Foto: PR
Tijdens de speel- en doedag bij Museum Smedekinck kun je veel verschillende spellen spelen. Foto: PR

Kinderspeel- en Doedag bij Museum Smedekinck

Zelhem – Traditiegetrouw houdt Museum Smedekinck in de eerste week, waarin alle basisschoolleerlingen in Nederland zomervakantie hebben, een Kinderspeel- en doedag met tientallen spelletjes en andere activiteiten voor kinderen t/m 12 jaar. Speciale attractie is dit jaar de klimbaan van survivaltrainingsgroep Jan in 't Touw. De kinderactiviteitendag is dit jaar op woensdag 27 juli van 12.00 tot 17.00 uur.

Niet alleen kinderen t/m 12 jaar, maar ook oudere broers en zussen, vaders en moeders, opa's en oma's zijn van harte welkom en hoeven zich niet te vervelen. Er zijn diverse, zowel creatieve als sportieve, activiteiten met oud-Hollandse en andere spelletjes. Van eendjes hengelen tot enorm grote bellen blazen en van het terrein verkennen op een skippybal voor de kleintjes tot steltlopen, Smedekinckgolf en de klimbaan van Jan in 't Touw voor de groteren, voor iedereen is er vermaak. In de kruidentuin kunnen de kinderen onder andere zelf een lavendelzakje maken. In 'de Schure' is er voor creatieve kinderen van alles te doen, zoals een kaars maken, een klompje beschilderen met Staphorster stipwerk en een schilderijtje maken met behulp van de 'magische verfmachine'. De werkstukken mogen natuurlijk (gratis) mee naar huis worden genomen.
Voor de kleintjes is er ook een zandbak en ze mogen een cadeautje grabbelen uit de 'grabbeljurk'. Groot en klein mag zich laten schminken en kinderen kunnen zich, verkleed als kinderen uit de tijd van Ot en Sien en zittend op een schoolbankje uit die tijd, laten fotograferen. Zo hebben ze een leuke herinnering aan de Kinderspeel- en doedag bij Museum Smedekinck. Net als vorig jaar is ook dit jaar de VPKV uit Varsseveld aanwezig met kippen en konijnen, die naar hartenlust geaaid en geknuffeld mogen worden.
Voor de verzorging van de inwendige mens zijn er diverse dranken verkrijgbaar en er worden wafels gebakken. Speciale culinaire attractie dit jaar is de ijscokar. De ranja is gratis.

De entreeprijs voor kinderen t/m 12 jaar is 2 euro. Deelname aan alle activiteiten is gratis. Bezoekers vanaf 12 jaar betalen 4 euro. Leden van Oudheidkundige Vereniging Salehem hebben gratis toegang. Ook het museum is deze dag geopend.


www.museumsmedekinck.nl