Schutterskoninging Inge Otten met aan haar zijde haar man Herbert Otten. Foto: PR
Schutterskoninging Inge Otten met aan haar zijde haar man Herbert Otten. Foto: PR

Inge Otten schutterskoningin Halle

School- en volkfeest met toneel, optocht, diverse spelen en muziek

HALLE - Het school en volksfeest Halle is alweer enkele weken geleden. De toneelavond die werd gehouden op woensdagavond 29 juni, is door heel veel publiek bezocht. De zaal van Nijhof was tot de laatste stoel bezet. Het publiek heeft genoten van het blijspel in vier bedrijven 'Nonnen over de vloer' van Gerrit Voskes, opgevoerd door de toneelgroep van de Dorpsschool. Donderdagavond tijdens de optocht trok er door de vele deelnemers, weer een prachtige bonte stoet door de straten van Halle.

De optocht werd begeleid door de fanfare van muziekvereniging Euterpe en haar slagwerkgroep. Ook dweilorkest de Belle Bloazers uit Eibergen zorgden voor een vrolijke noot tijdens en na de optocht.Na de optocht was het in de tent van zaal Nijhof ouderwets feesten met medewerking van de band 'Spunky'.

Vrijdag staat altijd in het teken van het kinderfeest. 's Morgens trokken de kinderen van de dorpsschool in twee groepen door de straten van het dorp. Onder begeleiding van twee bielemannen en vele toeters en bellen, werd er weer veel lekkers onder de groene takken vandaan gehaald. Op school is alles eerlijk verdeeld onder alle kinderen.

Om 11.00 uur mochten alle kinderen weer een ballon oplaten, op het veld achter school. Om 14.00 uur ging het kinderfeest verder op het sportveld, gelegen achter zaal Nijhof. Hier was door de leerkrachten van de dorpsschool een prachtig parcours opgezet. Alle kinderen hebben deelgenomen aan de vele leuke spelletjes. Om 16.00 uur was de prijsuitreiking van de optocht. Nadien konden de kinderen genieten van de kermisattracties waaronder een draaimolen, touwtjestrektent en natuurlijk de botsauto's. 's Avonds in de tent werd er gefeest met medewerking van 'Lead'.

Zaterdagochtend was er veel deelname aan het traditionele vogelschieten. Het eerste schot is gelost door de burgemeester van de gemeente Bronckhorst, Marianne Besselink. De kop werd naar beneden gehaald door Lotte Schieven, de staart door Henri de Gooijer, rechter vleugel door Johan Saalmink en de linker vleugel door Marc klein Wassink.

De romp van de vogel werd dit jaar naar beneden gehaald door Inge Otten, aan haar zijde natuurlijk haar man Herbert Otten.

De band 'Dakkeraf' heeft 's avonds in de tent de kermis van 2016 muzikaal afgesloten. De organisatie kan terugkijken op een goed verlopen school- en volksfeest.