Abseilen vanaf de Lambertikerk. Foto: Burry van den Brink
Abseilen vanaf de Lambertikerk. Foto: Burry van den Brink Foto:

Abseilen Lambertikerk haalt NOS Journaal

Voorbeeld zomerse activiteiten Nederland

Zelhem - Het NOS-Journaal toonde zaterdagavond een foto van het abseilen van de Lambertikerk als voorbeeld van zomerse activiteiten in Nederland. En activiteiten waren er afgelopen zaterdag tijdens de eerste editie van de Zelhemse Zomerfeesten. Het Stationsplein stond vol met springkussens en stormbanen, sommige alleen ontspannend, anderen uitdagend door de hoogte en/of toegevoegde waterbak. Op de Markt had survivalvereniging Jan in 't Touw een hindernisbaan ingericht, waar de jeugd zich uit kon leven.

Door Jan Knoef

De grootste uitdaging was natuurlijk de mogelijkheid om je vanaf de Lambertikerk te laten afzakken. Dit was echt niet voor iedereen weggelegd. Toch waren er voldoende waaghalzen om de 'Absink' aan te durven. Natuurlijk kon er niets gebeuren, want er was alle aandacht besteed aan de veiligheid en de 'Abseilers' werden door een deskundige bergbeklimmer begeleid. Beneden aangekomen was de hartslag van de aspirant bergbeklimmers wel een aantal slagen hoger, maar het gevoel van trots overheerste.

Het was, mede door het goede weer, druk tijdens de braderie, die alle jaren de basis vormt van de Zomerfeesten. Er was dan ook weer voldoende 'handel' met aanbiedingen die te mooi waren om te laten lopen. Daar tussendoor kraampjes met ijs en ander lekkers en kermisachtige attracties als 'Touwtje Trek', draaimolen en treintjes.
De eerst editie werd afgesloten met live muziek door de showband 'Barcode', die nog tot in de kleine uurtjes zorgde voor de juiste sfeer en de temperatuur bleef met 17 graden zo lekker dat het goed toeven was op de gezellige Markt.


Kijk voor meer foto's op contact.nl


Open Dag De Graafschap zondag 31 juli

DOETINCHEM - De Graafschap houdt op zondag 31 juli de jaarlijkse Open Dag. Op het parkeerterrein voor het stadion is vanaf 15.00 uur weer van alles te beleven voor jong en oud. Aansluitend aan de Open Dag vindt om 18.00 uur de oefenwedstrijd plaats tussen De Graafschap en het Spaanse Real Mallorca. Bezoekers kunnen genieten van live muziek, leuke attracties, diverse verkoopkramen met speciale aanbiedingen en een hapje en een drankje. De spelers en trainers lopen tot 16.30 uur over het terrein en zetten natuurlijk graag hun handtekening op de speciale handtekeningenkaart. Tevens gaan ze met de supporters op de foto. Op het podium speelt de feestband 'Bandje Speciaal'.


Abseilen vanaf de Lambertikerk. Foto: Burry van den Brink