Landschapstuin 't Meihuus. Foto: PR
Landschapstuin 't Meihuus. Foto: PR

Genieten in zomerse tuin

BREEDENBROEK - Wie van bloemen, planten, heesters en bomen houdt, vindt in deze zomermaanden het juiste moment om heerlijk rond te dwalen door de veelzijdige tuin 't Meihuus van Yvonne en Wim Duitshof-Knufing. Het is voor de liefhebbers echt genieten, in deze tuin met een grote verscheidenheid in vaste planten en in prachtige kleurcombinaties.

Op diverse plaatsen gecombineerd met de juiste hoeveelheid natuurlijke kunst. De bloemenweide, gecombineerd met een grote strook moschata rozen bij de natuurlijke poel is in deze maanden zeer kleurrijk en een oase van rust om in te vertoeven.

Ook de nieuw aangelegde prairieborders tonen nu hun weelderigheid. Kortom, door de diversiteit is er veel om van te genieten. Dit jaar is de tuin nog te bezoeken op 24 juli en op 21 augustus van 10.30 tot 17 uur. De entreeprijs bedraagt € 3,00 per persoon. Met groepen vanaf tien personen kan men na afspraak de tuin ook op andere tijden bezoeken. Imkerij 't Beggelder is op 24 juli ook aanwezig met de demonstratiekast en tevens is er dan Meihuus-honig te koop.

Landschapstuin 't Meihuus is te vinden aan de Terborgseweg 19 in Breedenbroek.


www.meihuus.nl


Dorpshuis Drempt

Vorig jaar september kreeg het DH een nieuwe beheerder er stond nog maar een paar euro op de bank en het roer moest om, en het roer ging om, nieuwe activiteiten o.a. eten voor alleenstaanden bloemschikken, bakken

een darttoernooi koffie ochtenden ,en natuurlijk de band "hike" 275 gasten in het DH zoveel hadden ze er nog nooit gehad. Het DH ging weer leven ,gezelligheid kwam terug je kon het zien aan kleine veranderingen in het café gedeelte. Doordat de nieuwe beheerder ging koken voor alleenstaanden werd het DH zelfs genomineerd voor de Appeltjes van Oranje, veel publiciteit en uit eindelijk een geld bedrag van € 2500,00. Dit heeft ze samen met Jan Ponstein bereikt door heerlijk te koken , en zelfs met kerst een 5 gangen menu neer te zetten met bediening wat hebben de gasten genoten.

Het DH kwam weer tot leven. In januari werd er een benefiet avond georganiseerd voor een nieuw podium, volgens mij had de nieuwe beheerder het thema verzonnen terug naar de middel eeuwen. Opbrengst rond de € 3000,00 . Als je dan kunt helpen als vrijwilliger dan ben je trots op het DH. Er werd weer omzet gedraaid, dat moest ook wel want er waren nogal wat schulden bij de gemeente en achterstand van duizenden euro's aan elektriciteit. Deze schulden konden alleen terug betaald worden als er omzet werd gedraaid. Het nieuwe gebouw staat er ruim twee jaar ,maar geen onderhoud gepleegd al die tijd gevolg veel extra kosten doordat er van alles stuk ging. De vloer zag er niet meer uit ook omdat deze geen onderhoud had gehad ,dus weg garantie ,resultaat opnieuw behandeld met nieuwe laklaag kosten ook weer duizenden euro's . En ook nu is er van af februari geen onderhoud meer geweest aan de vloer , bestuur zou hier zorg voor dragen. Maar het lijkt erop dat dit bestuur alles kan en mag , een bestuurslid heeft zich zelf op de loonlijst gezet als zzp er terwijl ervoor de vrijwilligers geen bijdrage van €4,50 per uur belasting vrij van af kan, en dan vind het bestuur het vreemd dat er zo weinig bar medewerkers zijn. Ik weet en heb gezien dat de nieuwe beheerder ongelooflijk veel over uren heeft gedraaid. Juist door de inzet van de nieuwe beheerder kwamen er meer inkomsten. Nu heeft het bestuur ons mede gedeeld dat ze weer een nieuwe weg ingaan, hopelijk geen dood lopende weg. De AC heeft het vertrouwen opgezegd in het bestuur gevolg geen mooi beachvolleybal toernooi, uitleg bestuur te weinig teams , later werd dit iets gerectificeerd ,maar in contact van deze week lees ik weer een kul verhaal. Nu is het helaas zo dat verschillende vrijwilligers hebben bedankt, ook ik ga mij niet meer inzetten voor het DH. De volgende grote activiteit is "zomer in Gelderland " ook deze activiteit heeft de beheerder binnen gehaald. Een dochter van een bestuurslid zet nu alle lijnen uit lijkt het wel, dat verschillende bar vrijwilligers niet met haar kunnen werken is bij het bestuur aan gegeven diverse keren maar hier doet het bestuur niets mee. Het DH lijkt het huis te worden van maar een familie. Ik gun het DH het beste maar ik vraag mij af waar is dit bestuur mee bezig.

E.J.W.A. van der Bend
J.F. Oltmansstraat 3a, Steenderen