Team Drempt: Jasper Nickmann, Carmen Teunissen, Erik Besselink, Anne Steintjes, Saskia Wiegand, Gerdina Hesselink, Dianne Bremer en Harrie Baars. Boven: Bertram Larink en Jeroen Huisintveld. Foto: PR
Team Drempt: Jasper Nickmann, Carmen Teunissen, Erik Besselink, Anne Steintjes, Saskia Wiegand, Gerdina Hesselink, Dianne Bremer en Harrie Baars. Boven: Bertram Larink en Jeroen Huisintveld. Foto: PR Foto:

Zomer in Gelderland komt naar Drempt

Dorpsplein decor voor tv-programma

Drempt – Het tv-programma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland komt deze zomer naar Drempt. Op donderdag 18 augustus is het dorpsplein het decor van dit succesvolle zomerprogramma van de provinciale omroep. In de aanloop naar de live-uitzending zijn de Dremptenaren druk met de opdrachten en met het werven van vrijwilligers.

Door Ceciel Bremer

Bertram Larink, de coach van het Dremptse team, heeft er zin in. "Dit tv-programma is geweldig voor de saamhorigheid in het dorp. Met zoveel mogelijk vrijwilligers in één dag de opdrachten uitvoeren en daarmee geld verdienen voor een goed doel in ons eigen dorp. Super!". Drempt strijdt deze zomer in het tv-programma van Omroep Gelderland met twintig andere Gelderse dorpen om de titel 'Mooiste plaats van Gelderland'.

In de live-uitzending op donderdag 18 augustus van 18.15 uur tot 18.55 uur draait het erom zoveel mogelijk opdrachten zo goed mogelijk uit te voeren. Voor elk goed uitgevoerde opdracht kan het team punten verdienen die aan het eind van de uitzending worden omgezet in geld. Dat geld is bestemd voor de invulling van de maandagochtend van de Dremptse kermis, volgens traditie de ochtend voor de kinderen.

Hulp gevraagd
De eerste opdracht is ervoor te zorgen dat er om exact 18.00 uur minimaal 300 mensen op het plein staan. De tweede opdracht is de dorpsparade. Zoveel mogelijk verenigingen en stichtingen uit het dorp laten hun gezicht zien in een optocht van slechts anderhalve minuut. Tijdens de uitzending is er voor de teamleden nog een foto-opdracht en nog een opdracht om zo lang mogelijk aan een vlegel te hangen.

Zoektocht naar vrijwilligers voor opdracht

"De belangrijkste opdracht krijgen we donderdagochtend 18 augustus rond de klok van 10.00 uur. Dat wordt een doe-opdracht over Drempt waarmee we die dag aan de slag moeten. Iets wat we moeten uitbeelden. Daarvoor zijn we op zoek naar zoveel mogelijk vrijwilligers", legt Larink uit. "Inwoners die kunnen timmeren, schilderen, decoreren, naaien, toneelspelen, noem maar op. Iedereen die mee wil helpen en die dag beschikbaar is, kan zich aanmelden op ons mailadres zomerindrempt@gmail.com."

Spelletjesmiddag
Team Drempt hoopt met heel veel vrijwilligers hun dorp op de kaart te zetten en tegelijkertijd geld te verdienen voor de kinderen tijdens de kermis. Dat het team de jeugd niet vergeet, blijkt ook uit hun plannen voor de dag van de live-uitzending. "We organiseren vanaf 15.00 uur een spelletjesmiddag voor de kinderen. Vrijwilligers die daarbij willen helpen, kunnen zich uiteraard ook aanmelden", voegt Larink eraan toe.

Aansluitend op de live-uitzending treedt de band Kaliber op om de dag feestelijk af te sluiten. Voor belangstellenden is er op donderdag 11 augustus om 20.30 uur een informatieavond in het Dorpshuis over de sportieve strijd die het dorp op tv aangaat.