Winnende schilderij zilveren penseel, 'Jan van de schutterij' van Simone Balhuizen. Foto: PR
Winnende schilderij zilveren penseel, 'Jan van de schutterij' van Simone Balhuizen. Foto: PR

Prijswinnaars Schilderwedstrijd Hummelo 2016

Hummelo - In Hummelo vond tijdens Vive la France, een grote schilderwedstrijd plaats. Uit de vele aanmeldingen werden door de jury in de eerste ronde honderd schilderijen geselecteerd. Deze schilderijen werden geƫxposeerd in de dorpskerk van Hummelo. Deelnemers kwamen uit heel Nederland, Belgiƫ en Duitsland. Het niveau was hoog. De veelheid van stijlen maakt duidelijk dat het hedendaags realisme veelomvattend is.

De vakjury bestaande uit: Heidi Otten, grafisch ontwerper; Bennie Jolink, kunstschilder en bekende inwoner van Hummelo (die helaas wegens gezondheidsredenen niet aanwezig kon zijn); Toos van Giersbergen, illustrator en kunstschilder en Sander Giesen, architect, koos de volgende winnaars: Twee keer 1e prijs: Jan van der Kolk en Truus Delissen; twee keer 2e prijs: Heleen Goutbeek en Simone Balhuizen en twee keer 3e prijs: Theun Krikke en Tommy Bauling. Ook was er een publieksprijs verbonden aan de wedstrijd. Uit de bijna 800 publieksstemmen kwam het schilderij van Aukje Jansen als publiekswinnaar naar voren.

Extra prijs voor vakmanschap
Dit jaar werd een extra prijs in het leven geroepen: Het zilveren penseel, de Achterhoekse Realistenprijs voor opgemerkt vakmanschap. Voor de beoordeling daarvan werd de jury aangevuld met Marian Merk, kunstschilder en eigenaar schilderschool in Hummelo en Roman Reisinger, bekend kunstenaar en galeriehouder in Gorssel. Voor de Zilveren penseel waren genomineerd: Erik Zwaga, Jasper Dielemans, Dorota Kowalczyk en Simone Balhuizen. Het Zilveren penseel is gewonnen door Simone Balhuizen.


www.marianmerk.nl