De overhandiging van de cheque met het mooie bedrag van 1840,95 euro. Foto: PR
De overhandiging van de cheque met het mooie bedrag van 1840,95 euro. Foto: PR

Klimtoren Drempt in actie voor goede doel

Drempt - De afgelopen maand hebben de leerlingen van Basisschool De Klimtoren in Drempt zich ingezet voor een goed doel. Het thema was: 'Een school voor een school, een klas voor een klas!'. Door middel van allerlei klusjes, denk aan afwassen en schoffelen, hebben de kinderen een leuk bedrag opgehaald voor een basisschool in Ethiopiƫ.

Deze school biedt naast het normale basisonderwijs, ook onderwijs aan doven en slechthorende kinderen. Daarbij is de school een thuis voor de ruim 300 wezen die daar wonen.

Dr. Robbert Ensink, een vader van twee kinderen van de Klimtoren, kwam vorig jaar met het idee om de regio waar hij altijd vrijwilligerswerk doet, centraal te stellen bij het goede doel van dit jaar.

Gastlessen
Op school heeft Dr. Ensink verschillende gastlessen verzorgd. Onderwerpen die daarbij aan bod kwamen waren: Het land Ethiopiƫ, de taal en leefbaarheid van de gebieden waar hij is geweest en natuurlijk de gehoorproblematiek waar die kinderen mee te maken hebben. Een onderwerp waar Dr. Ensink veel van weet vanuit zijn eigen werkgebied als KNO arts.

Overhandiging cheque
Afgelopen vrijdag heeft men als afsluiting een geweldige cheque kunnen overhandigen. De kinderen waren vol spanning toen het bedrag bekend werd gemaakt, maar liefst 1840,95 euro! Daarnaast kreeg de klas die het meeste geld had opgehaald, een echt Ethiopisch cadeau aangeboden. Groep 5 was dolblij met het originele Ethiopisch kunstwerk dat ze mee mochten nemen naar hun klas.
De Klimtoren kan terugkijken op een succesvol thema, waarbij alle kinderen keihard hebben gewerkt!