Het ooievaarspaar is teruggekeerd naar Landgoed 't Mulra en heeft op de schoorsteen van de boerderij een nieuw nest gebouwd. Foto: Burry van den Brink
Het ooievaarspaar is teruggekeerd naar Landgoed 't Mulra en heeft op de schoorsteen van de boerderij een nieuw nest gebouwd. Foto: Burry van den Brink

Ooievaar op landgoed 't Mulra zorgt voor grote overlast

Hoog Keppel – Begin 2012 plaatste de beheerder van Landgoed 't Mulra een ooievaarsnest nabij de statige boerderij. Na slechts een paar weken werd dit nest bezocht door een paar ooievaars die er die zomer een tweetal jonge ooievaars kregen. Sindsdien zorgt de mannetjesooievaar voor veel overlast. De nestpaal werd daarom verplaatst maar die maatregel bleek niet te werken.

Door Ceciel Bremer

"Het leek ons destijds een goed idee. Een ooievaarsnest zou een mooie aanvulling zijn op het landgoed", vertelt Harm Peter de Vries. Hij is werkzaam bij Witte Rentmeesters en Makelaars uit Hoog-Keppel, de beheerder van het 140 hectare grote landgoed 't Mulra dat aan weerszijden van de Oude IJssel tussen Hoog-Keppel en Laag-Keppel ligt. De statige monumentale boerderij op het landgoed is verbouwd tot vier woningen en twee kantoorruimtes. In samenspraak met de bewoners plaatste de beheerder begin 2012 een nestpaal en al na een paar weken werd het door een ooievaarsstelletje bezocht. Het paar kreeg jonge ooievaars en bracht ze in hun kersverse onderkomen groot.
"Daarna begon de overlast eigenlijk", gaat De Vries verder. "Mannetjesooievaars hebben een grote territoriumdrift en daar was bij dit mannetje ook zeker sprake van. 's Morgens vroeg tikte hij met zijn enorme snavel tegen de ramen van de woningen en maakte zo de bewoners in alle vroegte wakker. Overdag zorgde hij voor overlast op de parkeerplaats. Door de weerspiegeling zag hij zichzelf in de autoruiten en tikte er vervolgens tegen. Daar bleef het helaas niet bij. Hij trok het rubber uit autodeuren en zorgde voor flinke lakschade", somt de beheerder op. "Tegen bewoners kun je nog wel zeggen, 'leg een doek over de auto heen', maar tegen klanten wil je dat niet zeggen. Wij zijn verantwoordelijk voor het landgoed maar ook voor de huurders", benadrukt De Vries. "De overlast en de financiële schade was te groot dus we moesten wat doen."


Lees verder op pagina 3