Hemel(s)water ging naar huis met 20.000 euro. Foto: PR
Hemel(s)water ging naar huis met 20.000 euro. Foto: PR Foto:

Albert Jansen en PB-International uit Zelhem
winnaars challenge 'Stad van de toekomst'

Zelhem - Het project Hemel(s)water van Albert Jansen en PB-International uit Zelhem is de winnaar van de Challenge Stad van de Toekomst. Op de tweejaarlijkse Innovation Expo in Amsterdam koos een jury onder leiding van Daan Roosegaarde het initiatief uit 160 inzendingen. Hemel(s)water gaat naar huis met 20.000 euro.

De initiatiefnemers van Hemel(s)water zien in regenwater dé oplossing voor het wereldwijde vraagstuk van voldoende en gezond drinkwater. Grondwater wordt schaarser en oppervlaktewater is steeds moeilijker te zuiveren door verontreinigingen. Regenwater opvangen wordt al veelvuldig toegepast in ontwikkelingslanden, maar de door Hemel(s)water ontwikkelde membraamtechnologie is vernieuwend en schaalbaar.

"Wie had ooit kunnen denken dat wij met het Hemel(s)waterproject uit zoveel landelijke inzendingen de eerste prijs hebben gewonnen met deze Achterhoekse innovatie. Ik wil iedereen bedanken voor het stemmen op het Hemel(s)water project.", aldus Ton van Hecke van PB International.

Het winnen van deze prijs en het vertrouwen dat de jury heeft getoond in de onbegrensde toekomstmogelijkheden van de innovatie geeft ook de verantwoordelijkheid om dit concept nu snel in de markt te zetten.