Katinka Moerel. Foto: PR
Katinka Moerel. Foto: PR Foto:

Uitvaartbegeleidster Katinka Moerel stelt zich voor in Zelhem en omgeving

Zelhem - Katinka Moerel is uitvaartbegeleidster in Zelhem en omgeving voor Haagen Uitvaartverzorging. In dit artikel stelt zij zich voor.

Katinka Moerel:"Ondanks dat ik al vanaf 2004 werkzaam ben in de uitvaart zijn er nog velen die mij niet kennen, daarom stel ik me graag even voor. Mijn naam is Katinka Moerel en ik woon sinds 2010 met mijn man in Zelhem."

"Als uitvaartbegeleidster respecteer ik ieders keuze en religie, behandel ik ieder mens gelijk en draag er zorg voor dat iedereen een waardig afscheid krijgt. Ik kom graag dichtbij en hou van mensen met hun unieke verhalen. Ik ben er voor hen, luister vol aandacht en geef in alle rust ruimte om na te denken over wat de wensen zijn voor het afscheid van hun naaste. Samen bespreken we mogelijkheden en ik adviseer hen over zaken die onbekend zijn. Verder vertel ik precies wat er gaat gebeuren en laat zien wat vaak onzichtbaar is, want er zijn geen geheimen. Alles is bespreekbaar als er behoefte aan is. Ik laat mensen graag zelf ervaren daarom mogen ze er bij iedere stap bij zijn, helpen of zelf de regie in handen nemen."

"Soms heeft iemand alleen een steuntje in de rug nodig en die wil ik graag bieden als ik daardoor iemand dichtbij de overledene kan brengen of zo een angst weg kan nemen. Dankbaar ben ik als ik later hoor: 'Wat fijn dat ik mijn vader zelf mocht verzorgen, bijzonder dat ik mee mocht naar de ovenruimte, goed dat de kinderen zo betrokken werden en gezellig voor opa zaten te knutselen aan de keukentafel. Dat maakte het afscheid zo iets van onszelf en dat voelt nu zo goed."

"Naast het begeleiden van een uitvaart kan ik helpen om de juiste woorden te vinden om de overledene te herinneren in een persoonlijk gedicht, een levensverhaal of een mooie tekst. Mijn rol kan daarbij, al naar gelang de wens, ondersteunend zijn, maar ook geheel invullend. Kinderen hebben een bijzonder plaatsje in mijn hart. Zij nemen op hun manier ook afscheid daarom is er voor hen altijd ruimte in de dienst in de vorm van een persoonlijke herinnering, een gedicht, dansje of liedje en natuurlijk krijgen de spulletjes die ze van te voren geknutseld hebben een plekje."

"En zo nemen we samen afscheid, stapje voor stapje, en vullen we ons hart met herinneringen die we vast willen houden zodat missen nooit vergeten wordt. Ik hoop dat ik u, als de tijd eens daar is, mag ontmoeten, zodat we samen het laatste stuk van het pad mogen gaan. "

U kunt contact met Katinka Moerel opnemen voor het verzorgen van een overlijden in Zelhem en omgeving, maar ook voor een informeel gesprek om eens te horen wat er mogelijk is of om uw uitvaart alvast voor te bespreken. Ook als u ergens anders verzekerd bent kan zij u helpen. Er wordt dan samen gekeken hoe uw wensen binnen uw budget verwezenlijkt kunnen worden.


Katinka Moerel

Magnoliaweg 3, 7021 ZX, Zelhem

kmoerel@haagenuitvaartverzorging.nl

06-26724999

0800-0233008