Kloostrans bouwt opslaghal op Celtona-terrein

Nieuwe invulling van vervallen terrein

Zelhem - Met de aankoop van het Celtano-terrein komt er eindelijk een definitieve nieuwe invulling van het in verval geraakte terrein. T2 Bouw bv uit Hengelo (G) zal de nieuwbouw begeleiden en heeft de buurt inmiddels geïnformeerd over de nieuwe invulling van het terrein. Bij het zetten van de contractuele handtekeningen meldde RobertJan van 't Klooster, één van de directeuren van het familiebedrijf, dat hij zelf wel wilde helpen bij de sloop.

Door Jan Knoef

Hugo Hermans van T2 Bouw zag daar wel iets in en regelde met sloopbedrijf 'de Covik' dat RobertJan plaats mocht nemen op één van de rupskranen om, onder leiding van de kraanbestuurder, een wandje te slopen. Hij had er duidelijk plezier is en had de kraan, na een paar aanwijzingen, al redelijk onder controle.

In 1973 begon de vader van de huidige directie van 't Klooster met één vrachtauto te rijden voor de V.I.V. in Vreeland, in het westen van Nederland.

Door activiteiten van de V.I.V. in Zelhem besloot dhr. Van 't Klooster zijn bedrijf in het jaar 2000 naar Zelhem te verhuizen. Eerst met een hal aan de Gildenweg. Vervolgens met een uitbreiding aan de Wassenaarweg en de Ericaweg met nog opslagruimte in de Veldhoek en een tijdelijke opslag in het pand van Mea, tegenwoordig Polyketting.

Spijt van de verhuizing naar Zelhem heeft de familie Kloostrans niet gehad. Het familiebedrijf vindt de sfeer erg belangrijk en wordt daarin niet teleurgesteld, want Achterhoekers blijken, aldus RobertJan, "gemotiveerde harde werkers met een prima arbeidsmoraal."
Kloostrans heeft zich gespecialiseerd in de opslag en de nabewerking van goederen in de sector levensmiddelen en zuivel, zowel gekoeld als ingevroren als op buitentemperatuur. Een deel van de opgeslagen goederen wordt met eigen transport (negen vrachtauto's) vervoerd.


Lees verder op pagina 7