Overzichtskaart vliegtuigcrashes Achterhoek 1940-1945. Foto: PR
Overzichtskaart vliegtuigcrashes Achterhoek 1940-1945. Foto: PR Foto:

Overzicht Crashes in de Achterhoek 1940-1945

Achterhoek - Na vele jaren van onderzoek en voorbereiding heeft het AVOG's Crash Museum een voor Nederland uniek en volledig overzicht samengesteld in de vorm van een grote overzichtskaart van de Achterhoek waarop alle vliegtuigcrashes, die tijdens de Tweede Wereldoorlog 1940-1945 boven Oost-Gelderland plaats vonden, zijn afgebeeld. De officiële presentatie van het "Overzicht Crashes in de Achterhoek 1940-1945" vindt plaats op zondag 1 mei om 12.00 uur in het AVOG's Crash Museum aan de Europaweg 34 in Lievelde.

Op een kleurenplattegrond van 1½ x 3 meter zijn de crashes met LED-lampjes in verschillende kleuren aangegeven. De bezoeker kan door middel van drie knoppen de LED-lampjes laten branden, waarbij de rode knop de rode lampjes laat branden die de Engelse vliegtuigcrashes aanduiden, de blauwe knop de Amerikaanse toestellen en een groene knop de Duitse neergestorte vliegtuigen laat zien in alle Achterhoekse gemeenten. In totaal gaat het om 212 crashes. Op een legenda wordt uitleg gegeven om welke vliegtuigen het precies gaat.

Dit project is financieel mede mogelijk gemaakt door een gift van zowel de Rabobank Noord- en Oost-Achterhoek en Reclamebureau Virupa en de inzet van vele vrijwilligers.


www.crashmuseum.nl

info@crashmuseum.nl


Spectaculaire stunts op westernpaarden

Zelhem - Het Trickriding team 'The Future Guys' afkomstig uit Vorstenbosch zullen op zaterdagavond 14 mei 2016 een optreden verzorgen tijdens de Amerikaanse Avond op het terrein van de Oosterwijkse Pinksterfeesten aan de Hogeveldweg in Zelhem. Ook op zondag 15 mei op 1e pinksterdag tijdens de grote Trekkertrekwedstrijden zullen The Future Guys nog weer garant staan voor een prachtige show.

Het team van The Future Guys staat onder leiding van Jan en Arthur van Osch en bestaat uit een groep van zes jongelui die op speciaal daarvoor getrainde westernpaarden in een spectaculair en razendsnel tempo de meest adembenemende stunts uithalen. De welbekende spectaculaire stunts uit de oude westernfilms en rodeo's komen tot leven waar u zelf bij bent.

Het team is alom bekend en treedt op in heel Europa. Zo gaven zij onder andere optredens in Madrid, Milaan, Toulouse, Berlijn, Munchen, Luxemburg, Brussel, en natuurlijk ook op menig evenement in Nederland. De Future Guys zijn met hun spraakmakende act graag geziene gasten op grote evenementen als Indoor Brabant, Jumping Amsterdam, CHIO Rotterdam, Horse Event Deurne en NIC Zuidlaren, maar ook op menig dorpsfeest of kleiner evenement.

In een Amerikaans aangeklede tent zal dan ook de TR Country Band weer optreden, evenals Country Line dansers, rodeo stier en verschillende Amerikaanse voertuigen zullen tentoongesteld worden en een defilé rijden. Verder zal er een try-out zijn voor sport en hobby-sporttrekkers. Zondagavond 15 mei worden de Oosterwijkse Pinksterfeesten afgesloten met een optreden van de populaire feestband Hike.


www.bvoosterwijk.nl

The Future Guys staan garant voor een prachtige show.  Foto: PR