Kunst bekijken op een mooi landgoed. Foto: Achterhoekfoto.nl
Kunst bekijken op een mooi landgoed. Foto: Achterhoekfoto.nl Foto:

Geniet van dichtwerken bij Landgoed Enghuizen

Hummelo - Zondag 17 april tussen 15.00 en 16.30 uur zullen twee dichteressen hun werk laten horen onder de muzikale omlijsting van Rob Wijnands op hobo en Mario Cannas, die zelfgesneden Sardische fluiten meebrengt bij landgoed Enghuizen.

Lidwiene Vermeij is dichter en beeldend kunstenaar. Door haar gedichten dansen ritme en muzikaliteit. 'Wind en waterspel' is de titel van haar nieuwste bundel. Margót Veldhuizen bundelde haar poezie in 'Altijd elders'. Zij verblijft afwisselend op Sardinië en in Nederland. 'Poëzie brengt mij dichter, steeds dichter bij mijzelf', zegt zij.

De Kunstklinkplek ligt vlakbij boerderij de Klevenhorst. Bij slecht weer wordt daar in de schuur voorgedragen en gemusiceerd. De kachel brandt er en u kunt zich laven aan een kop koffie of een glas versgeperst appelsap. Boer Harm Veeneman neemt u graag mee op rijtuigrit met Shire horse Aaron om Hummelo verder te verkennen.

Maar laat u eerst verrassen door kunstwerken die de kunstenaars van het Web in het landschap hebben neergezet. U kunt de Kunstwandelroute iedere dag lopen van zonsopgang tot zonsondergang tussen Pasen en Pinksteren.

De routebeschrijving vindt u in een mooi uitgevoerde catalogus vol foto's, en dichtwerk. De catalogus licht alle kunstwerken langs de route uit en leidt u regelrecht naar de Kunstklinkplek.
De catalogus is verkrijgbaar bij de Gouden Karper, Dorpsstraat 9 in Hummelo.


www.deklevenhorst.nl