De Iesellander Muzikanten. Foto: PR
De Iesellander Muzikanten. Foto: PR Foto:

Voorjaarsconcert Iesellander
Muzikanten in teken van Ernst Mosch

De muzikanten spelen onder leiding van Jan Venhorst

Silvolde - Op zondag 17 april zullen de Iesellander Muzikanten weer van zich laten horen tijdens hun Voorjaarsconcert.

De Iesellander Muzikanten spelen voornamelijk Egerländer en Böhmische blaasmuziek en organiseren meerdere keren per jaar concerten voor haar donateurs, fans en uiteraard voor eenieder die het maar horen of meemaken wil. Na twee succesvolle Nieuwjaarsconcerten, staat nu het Voorjaarsconcert op de agenda. De Iesellander Muzikanten spelen onder de bezielende leiding van Jan Venhorst.
Dit Voorjaarsconcert staat volledig in het teken van Ernst Mosch, die 60 jaar geleden de Egerländer muziek introduceerde en op 21.04.1956 het blaasorkest "Original Egerländer Musikanten" oprichtte.

Ernst Mosch introduceerde Egerländer muziek

Hij omringde zich met goede muzikanten, arrangeurs, zoals Gerald Weinkopf en Frans Bummerl, die vele stukken arrangeerde voor de Egerländer Musikanten. De eerste singles, zoals Rauschende Birken en Fuchsgraben, die door de Egerländer Musikanten zijn uitgebracht zullen dan ook zeker op het programma staan. Wie van muziek houdt en zeker de Egerländermuziek van Ernst Mosch een warm hart toedraagt, mag dit niet missen.

Het concert vindt plaats in het verenigingsgebouw van schuttersvereniging Willem Tell, aan de Kerkenstraat in Silvolde. Aanvang 11.00 uur en het einde is omstreeks 13.30 uur. De entree bedraagt 6 euro per persoon. Voor donateurs is de toegang, op vertoon van de donateurkaart gratis.

De Iesellander Muzikanten nodigen iedereen van harte uit en spreken de wens uit dat het een gezellige muzikale morgen mag worden.