Alle leerlingen van de school werkten samen aan de musical. Foto: PR
Alle leerlingen van de school werkten samen aan de musical. Foto: PR Foto:

Leerlingen De Bongerd spelen dak eraf

Hoog-Keppel - Met alle leerlingen van je school samen werken aan een musical. En begeleidt worden door een heuse schoolband. Hoe bijzonder is dat? Kinderen die net een week op de basisschool zitten, tot kinderen die al bijna klaar zijn voor de middelbare school -en alles er tussen in- stonden afgelopen woensdag samen op het podium in de musical het Dak eraf.

Een musical vol humor. Waarbij grote thema's als vooroordelen, arm-rijk en de liefde mooi werden neergezet. In een verhaal waarbij de miljonairsvereniging en de daklozenopvang samen in een pand zijn ondergebracht met een gezamenlijk probleem; een lekkend dak.

Door een rode lijn werden de twee werelden in eerste instantie gescheiden. Maar deze lijn werd steeds vaker overschreden, dat soms hilarische situaties maar ook hele liefdevolle momenten bracht. Marle en Vera wisten met hun prachtige lied zelfs een aantal moeders aan het huilen te krijgen, zo mooi! Ook de begeleiding van de band was super, Babet op piano, Caia en Caithlin op gitaar en alle andere bandleden. Fantastisch gedaan.

Natuurlijk was er een "happy end", het dak werd gemaakt en samen vierden de daklozen en de miljonairsvereniging feest. De musical ontving een staande ovatie van de super trotse ouders, oma's opa's, ooms en tantes en juffen. En natuurlijk een speciaal applaus en een mooie rode roos voor de leerlingen van groep 8, die voor het laatst met OBS de Bongerd op het podium stonden.
De avond werd feestelijk afgesloten met een drankje en een bitterbal. En de kinderen genoten extra van de gouden munten uit de toi-toi-toi zakjes die ze vooraf ontvangen hadden. Tot volgend jaar!