DerkJan ziet Abraham. Foto: PR
DerkJan ziet Abraham. Foto: PR Foto: Jan Knoef

DerkJan Kuenen ziet Abraham

Zelhem - De (best wel grote) tuin van DerkJan Kuenen aan de Nieuwsteeg was te klein om alle Abrahams een plek te bieden. Het eigen gezin, vrienden, familie, buurt en ook vrienden van de zoon (die regelmatig op bezoek komen) wilden het 51e levensjaar van levensgenieter DerkJan inluiden met een passende versiering, waarin zijn hobby's feest vieren, barbecuen, met andere woorden 'het goede leven', werd uitgebeeld. Het plaatsen van de Abrahams op de avond voor zijn verjaardag leverde al zoveel feest op, dat het eigenlijke feest de dag erop, z'n best zal moeten doen om daaraan te kunnen tippen.


Slaatjesactie harmonie Prinses Juliana

Zelhem - Op zaterdagochtend 16 april komt Harmonie Prinses Juliana wij weer bij u langs met ambachtelijk gemaakte slaatjes. Door het kopen van slaatjes, inmiddels een begrip in Zelhem, steunt u de activiteiten van Prinses Juliana en draagt u bij aan een bloeiende vereniging.

De prijs per slaatje is 4 euro en de aanbieding is drie stuks voor 11 euro. Om van slaatjes verzekerd te zijn, is het mogelijk een bestelling te plaatsen. U kunt daarvoor mailen naar info@prinsesjuliana.nl en de bestelling wordt op 16 april bij u afgeleverd door één van de leden. Tevens bestaat de mogelijkheid slaatjes af te halen in Cultureel Centrum de Brink te Zelhem. Er zijn die dag leden aanwezig van 11.00 uur tot 12:30 uur. Hier bent u van harte welkom.


www.prinsesjuliana.nl


Longpunt over
longmedicatie

Doetinchem - Longpunt 'de Achterhoek' Doetinchem verzorgt op donderdag 28 april een bijeenkomst over het thema 'Welke (nieuwe) longmedicatie is er op de markt?'. De bijeenkomst is van 15.30 tot 17.30 uur voor longpatiënten, hun omgeving en zorgverleners en wordt gehouden in het auditorium van het Slingeland Ziekenhuis aan de Kruisbergseweg in Doetinchem. Deelname en parkeren is gratis. U wordt verzocht om tijdens deze bijeenkomst geen luchtjes te gebruiken.

Maritha Spekschoor, VP specialist van het Slingeland Ziekenhuis en Ingrid Zweers, longverpleegkundige bij Sensire zijn uitgenodigd om het thema in te leiden. In april 2013 werd hetzelfde thema al eens besproken door de apothekers Drs. Gert-Jan Leeflang en Drs. Erik van de Meijs. Door de snelle ontwikkelingen met betrekking tot medicijnen en de vele nieuwe inhalatoren, die op de markt gekomen zijn, vereist dit onderwerp opnieuw de aandacht.

In verband met de grote, nog steeds groeiende, belangstelling voor de bijeenkomsten van het Longpunt, is er een maximum aantal bezoekers ingesteld. Het advies is dan ook om u zo snel mogelijk aan te melden. Voor nadere informatie en aanmelding dient u het nieuwe e-mailadres doetinchem@longpunt.longfonds.nl te gebruiken. U kunt ook bellen met de coördinator, Hannelore Focking, tel. 06-18656935.


www.gelderland.longfonds.nl