Bij Sité geen gevallen van grote overlast in De Veldhof bekend

Hummelo - Woningbouwvereniging Sité herkent het beeld niet dat woensdag 13 januari tijdens een bijeenkomst voor bewoners van De Veldhof werd geschetst. De buurt zou volgens een aantal aanwezigen van de door de Dorpsraad Hummelo belegde bijeenkomst verloederen.

Door Dick Jolink

"Wij vinden het belangrijk dat bewoners prettig kunnen wonen en zouden dan ook graag in gesprek gaan over de problemen die bewoners ervaren. Bij ons zijn geen grote sociale problematieken bekend. Over kleinere die gemeld zijn bij ons, zijn wij met de bewoners in gesprek gegaan om hen te helpen bij het vinden van een oplossing", aldus een woordvoerder van Sité.

Onder andere het gedrag van sommige nieuwe bewoners, zou andere bewoners tegen de borst stuiten en voor onrust in de buurt zorgen. "Sité verhuurt niet zomaar een woning aan iedereen. Aspirant-bewoners moeten aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo kijken wij onder andere naar het inkomen van de kandidaat, maar ook naar het woonverleden. Wij vragen al onze huurders bij verhuring om een verhuurdersverklaring. Een verhuurdersverklaring is een schriftelijke mededeling van de vorige verhuurder van de kandidaat waarin staat of hij/zij bij de vorige verhuurder bijvoorbeeld een huurachterstand heeft gehad of overlast heeft veroorzaakt."
Sité controleert dus een aantal zaken voordat zij tot het verhuren van een woning overgaat.

"Is er wel overlast bekend, dan gaan wij met deze persoon in gesprek en in het uiterste geval kunnen wij van toewijzing afzien." Deze manier van werken bij een woningtoewijzing wordt natuurlijk ook gebruikt bij het toewijzen van een vrijkomende woning op De Veldhof.

"Mochten bewoners overlast ervaren, dan nodigen wij ze graag uit voor een gesprek zodat we samen naar een oplossing kunnen zoeken".