Mart de Kruif wil graag iets terugdoen voor de maatschappij. Foto: PR
Mart de Kruif wil graag iets terugdoen voor de maatschappij. Foto: PR Foto:

'Noaberschap en clubliefde zijn hier vanzelfsprekend'

Mart de Kruif nieuwe voorzitter van HC'03

Drempt – Voetbalvereniging HC'03 heeft sinds eind november 2015 een nieuwe voorzitter. Op de Algemene Ledenvergadering werd Doesburger Mart de Kruif gekozen tot het nieuwe hoofd van de vereniging.

Door Ceciel Bremer

Het lijkt een wereld van verschil. Leiding geven aan een internationale troepenmacht van 45.000 man of leiding geven aan een amateurvereniging met ruim 500 leden.

Maar de nieuwe voorzitter Mart de Kruif ziet wel degelijk overeenkomsten: 'In het leger praat iedereen met iedereen. Er is ondanks de hiërarchie onderling direct contact. Bij een besluit heeft ook iedereen inbreng. Hoe meer inbreng zelfs hoe liever. Het is mijn taak om mensen in hun waarde te laten, het beste uit ze te halen en er een echt team van te maken. Dat is de grootste uitdaging en dat is bij HC'03 niet anders.'

Sociaal netwerk
Mart De Kruif werd in 1958 in Apeldoorn geboren en groeide op in Rheden. Hij voetbalde in zijn jeugd bij D.V.O.V. in Velp en schopte het daar tot het eerste elftal. Hij was er jeugdleider en volleybalde daarnaast ook nog. Toen hij op zijn negentiende een advertentie van de Landmacht zag, besloot hij voor het avontuur van het leger te kiezen en startte als cadet aan de Koninklijke Militaire Academie in Breda. Daar ontmoette hij zijn vrouw Esther uit Doesburg, de Hanzestad waar De Kruif en zijn gezin met vier kinderen na een avontuur in Duitsland en de Verenigde Staten, waar hij een opleiding tot internationaal kolonel volgde, altijd weer terugkwamen.


Lees verder op pagina 7