Voor al hun activiteiten werden Ben en Berna Lebbink Koninklijk onderscheiden. Foto: Jan Knoef
Voor al hun activiteiten werden Ben en Berna Lebbink Koninklijk onderscheiden. Foto: Jan Knoef Foto: Jan Knoef

Ben en Berna Lebbink Koninklijk onderscheiden

Zelhem - Burgemeester van de gemeente Bronckhorst, mevrouw Marianne Besselink, kwam zondag 3 januari naar de nieuwjaarsreceptie van de Doetinchemse atletiekvereniging Argo om daar de vrijwilligers, het echtpaar Ben en Berna Lebbink, Koninklijk te onderscheiden en te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Door Jan Knoef

In haar woord om de voordracht tot de onderscheiding toe te lichten volgde een uitgebreide opsomming van vrijwilligersfuncties die Ben en Berna in de afgelopen 25 jaar hebben bekleed, soms alleen, maar meestal in echtelijke samenwerking. Naast hun activiteiten voor atletiekvereniging Argo waren ze actief bij diverse gymnastiekverenigingen in de gemeente Bronckhorst of, zoals mevrouw Besselink het omschreef: "Er is geen gymzaal te vinden in de gemeente waar ze niet actief geweest zijn". Bij gymnastiekvereniging Achilles in Hengelo (G) zijn ze nog steeds actief.
Bij Argo verzorgde Ben onder andere de foto's bij de activiteiten. Verder was hij redacteur van de website, verwerkte hij de uitslagen van de wedstrijden, was hij assistent-trainer, organisator van de survivalwedstrijden en was hij, samen met Berna, organisator van de schoolsportdagen voor circa 20 basisscholen, waaraan meer dan 3.000 leerlingen deelnamen. Berna deed de meeste activiteiten samen met Ben en was daarnaast ook nog coördinator en medewerkster van de kantine en assistent-trainer.

"Kortom", aldus mevrouw Besselink. "Door de duur, de maatschappelijke betekenis en de uitstraling van de activiteiten heeft het zijne Koninklijke Hoogheid behaagd u hiervoor te belonen en u te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau."