Queen P. en Joop Gottmers op podium Come-kerk. Foto: PR
Queen P. en Joop Gottmers op podium Come-kerk. Foto: PR Foto:

Geslaagde dienst in COME-kerk Zelhem

Zelhem - Marcel Wijnholds uit Varsseveld, voorzitter van de kerk COME, kijkt tevreden terug op de dienst van 27 december in de grote zaal van cultureel centrum 'de Brink' in Zelhem. In de dienst waren twee grote namen, te weten Joop Gottmers en Queen P., te gast. "Het was echt geweldig!" verklaart Marcel. "Lekkere volle zaal! En veel dankbare reacties van mensen die onder de indruk waren van beide verhalen."

Joop vertelde over zijn jeugd. "Mijn vader was een vreselijke man. Hij was café-eigenaar, maar vaak ook zelf dronken. Als klein jongetje zag ik hoe hij bij caféruzies mensen in elkaar stompte. Het bloed zat soms hoog tegen de muren." Ook zijn vrouw moest het ontgelden en op een dag sloeg hij haar hard met een glazen asbak tegen het hoofd. Joop: "Ze heeft een half jaar in het ziekenhuis gelegen en heeft het maar ternauwernood overleefd. M'n vader heeft er drie maand voor achter de tralies gezeten." Zelf was Joop ook nergens veilig. Toen hij een keer tussenbeide wilde komen, werd hij bont en blauw geslagen.

Het legt de basis voor een leven vol geweld. Om te leren vechten moet de kleine en verlegen Jopie van zijn vader al vroeg op boksles. Aanvankelijk vindt hij dat niet leuk, maar hij wordt er uiteindelijk wel Nederlands en Europees kampioen mee. Hij groeit uit tot een meedogenloze vechtmachine, zowel binnen als buiten de ring. Binnen het kickbokscircuit haalt iemand hem over om in drugs te gaan handelen. Ook dit lijkt een groot succes en hij verdient bakken met geld. Maar na verloop van tijd raakt hij zelf verslaafd, het wordt het begin van het einde. "Ik raakte alles kwijt. Geld, vrouw, alles. Ik dacht dat ik gek werd en besloot er op mijn verjaardag een eind aan te maken. Ik laadde mijn pistool en had de loop al tegen m'n hoofd gezet. Precies op dat moment ging de deurbel. Ik liep toch naar beneden en daar stonden mijn kickboksleerlingen. Ze kwamen me feliciteren."

Zoektocht leidt naar God van de Bijbel

Maar ook al was zijn leven voor dat moment gered, gelukkig en veilig was Joop nog allerminst. Door zijn contacten met de onderwereld werd hij achtervolgd door collega-criminelen én door de politie. Een volslagen onbekende man in een winkel ziet Joop's onrust en confronteert hem met God. Joop's reactie is in eerste instantie: "Je spoort niet!". Maar de man hield niet op en wist Joop uit te dagen om naar een Bijbelstudie te gaan en met een kogelvrij vest om zijn lijf en een pistool onder zijn jas, ging Joop uiteindelijk toch. Het gesprek blijkt het begin van een moeilijke, maar voor Joop waardevolle zoektocht naar iets waar crimineel Gottmers uiteindelijk rust en stabiliteit in vindt. Nu reist hij de wereld over om over zijn geluk en houvast te vertellen, dat hij gevonden heeft in de God van de Bijbel.

Na het verhaal vraagt Bennie Sloetjes, coördinator van de Come-kerk, hem of hij advies heeft voor mensen met kinderen hebben die drugsverslaafd zijn. Joop heeft een duidelijk advies: "Als het om je kinderen gaat, verzeker hen van je liefde, maar neem zelf de beslissingen. Zij kunnen dat niet meer. Stel duidelijke grenzen over wat jij wilt dat wel of niet in jouw huis gebeurt."

Aansluitend komt hiphopkoningin Queen P. op het podium. Zij herkent zich in het levensverhaal van Joop?" "Jazeker, onze zoektocht naar liefde en de persoon bij wie we uitgekomen zijn, de God van de Bijbel. Plus de richting die ons leven gekregen heeft, dat we altijd vooruit mogen kijken." Ze zingt haar rap-nummer "Look Forward", zingt en rapt over 'the Man above' die, zo is haar overtuiging, haar leven redde toen haar ex-man in een psychotische bui haar woning binnendrong toen ze hoogzwanger was, met de bedoeling haar met een keukenmes te vermoorden.

Na het nummer verduidelijkt ze haar song. "Ik ben zwaar mishandeld. Toen ik daar na uren te zijn gemarteld in de stoel hing, onder het bloed en onder de urine, nam ik bewust afscheid van het leven. Ik zocht contact met Boven, en toen ik vroeg of ik misschien eerst nog afscheid mocht nemen van mijn twee kleine dochtertjes die nietsvermoedend boven lagen te slapen, zag ik een groot licht en hoorde ik een stem. Toen wist ik zeker dat het goed kwam. En kon ik zelfs, dwars door mijn pijn en mijn ellende heen, lachen. Dit bracht mijn ex zo in verwarring dat alle verdere pogingen om mij alsnog om te brengen, mislukten."

Queen P besluit haar optreden met de song 'God maakt vrij', waarin ze al haar rap-talent tot uiting laat komen. Samen met de band onder leiding van Mattijs Bosveld krijgt ze de ontroerde zaal moeiteloos aan het swingen.


Activiteitenmiddag beperkte kinderen

Hoog Keppel - Op de zondagen 6 maart en 5 juni 2016 vindt er een activiteitenmiddag plaats speciaal voor gezinnen met een kind met een beperking in Zorgbad Zonnewater in Hoog-Keppel.

Behalve de ontmoeting voor ouders is er voor de kinderen een leuke activiteit. Ook broertjes en zusjes zijn van harte welkom! Begeleiding is aanwezig. Doel van dit gezinsuitje is het bieden van een respijtmiddag aan ouders om in een relaxte sfeer met elkaar te spreken en ervaringen uit te wisselen.

Op 25 oktober 2015 vond de eerste activiteitenmiddag plaats, deze was een groot succes. VIT-hulp bij mantelzorg coördineert de activiteitenmiddag, in samenwerking met het sociaal team Bronckhorst Midden.

Informatie en aanmelden
Voor informatie en/of aanmelden kunt u terecht bij Ilja Bomers, via i.bomers@vithulpbijmantelzorg.nl of (0544) 82 00 00.