Vordense Kerstmarkt was weer een voltreffer

Vorden – Vijfenveertig standhouders en maar liefst veertien muzikale voorstellingen. De publieke belangstelling groot. Het weer perfect en toen de duisternis inviel werd het extra feeëriek gezellig. Kortom de Vordense Kerstmarkt was afgelopen zaterdag weer een voltreffer in het centrum van het dorp. Met dank aan de actieve en creatieve Kerstmarktcommissie van de Vordense Ondernemers Vereniging die voor een sfeervolle markt tekende.

Door Jan Hendriksen

Ruim tien Vordense (horeca)ondernemers boden tijdens de markt evenals vorig jaar de bezoekers een heuse 'Vordense Kerstpreuverie' aan. Maar ook enkele ondernemers van buiten Vorden lieten de bezoekers hun lekkernijen proeven zoals het Taarten Paradijs van Annelies Bouwmeester uit Ruurlo, Hotel Café Heezen uit Steenderen (rookworst) en Hans ten Broeke uit Zutphen met zijn mobiele rokerij met warme vers gerookte zalm en natuurlijk vers gerookte paling.

Ondernemers lieten lekkernijen proeven

Wandelend van de ene (sfeer)kraam naar de andere en van blokhut naar blokhut kon de bezoeker hapjes proeven en drankjes drinken. De loempia's van Wilco Klein Nengerman vonden ook gretig aftrek bij het publiek. Al zijn maar liefst 850 vooraf gebakken loempia's gingen over de toonbank van de Vordenaar. En dat allemaal voor het goede doel. Klein Nengerman wil volgend jaar namelijk aan een handbikebattle in Oostenrijk deelnemen. En omdat financieel mogelijk te maken verkocht hij de zelfgemaakte loempia's.
"Het is fantastisch hoeveel belangstelling er voor mijn initiatief bestond. Indrukwekkend", zo vertelde de Vordenaar die revalideert nadat hij geconfronteerd werd met een incomplete dwarslaesie die veroorzaakt was door schade aan de zenuwen in het ruggenmerg na een operatie.

Variëteit
De talloze stands boden een grote variëteit aan cadeaus, kerstartikelen en artikelen voor de winter. Ook diverse verenigingen en instanties hadden zowel buiten als in de Hervormde Dorpskerk een plek gevonden. Rond de twee kampvuren konden kinderen broodjes bakken en tevens konden de kinderen ezeltje rijden en 'sneeuwbal gooien'. Een tweetal Kerstmannen 'verwende' mening kind maar ook volwassenen met hun cadeautjes en het lekkere snoepgoed.


Lees verder op pagina 3