Een lid van Midwinterhoorngroep Lochem demonstreerde hoe hij een midwinterhoorn maakt. Foto: Jan Hendriksen.
Een lid van Midwinterhoorngroep Lochem demonstreerde hoe hij een midwinterhoorn maakt. Foto: Jan Hendriksen. Foto: Jan Hendriksen

Vordense zangdiva's startten het

podiumprogramma Marktplein

Vervolg van voorpagina

VORDEN - Muzikaal opende Harmonie Vorden in de Dorpskerk opvallend genoeg al voor aanvang van de officiële opening van de Kerstmarkt het muzikale programma. De muzikanten waren daar niet gelukkig mee. Het 'voorprogramma' trok nauwelijks publiek. "Dat moet beter worden gecoördineerd", zo was de mening van één van de muzikanten. Aansluitend trad in de Dorpskerk het Vordens Mannenkoor op. Het podiumprogramma op het Marktplein werd geopend door enkele midwinterhoornblazers van Midwinterhoorngroep Lochem en door de Vordense zangdiva's Wendy en Rita.

Presentator Martin Gabriël had de eer om ook een een nieuw gelegenheid ensemble aan te kunnen kondigen. Die van de gemeente Bronckhorst die uit gemeenteraadsleden- en ambtenaren bestaat. Een initiatief dat onder leiding van het Vordense VVV raadslid Marcel Leferink staat. 'Een 'raadsbreed' ensemble uit zangers, zangeressen en muzikanten", zo sprak hij gekscherend. "Maar met wel een doelstelling. Op deze manier leren we elkaar als raadsleden eens op een andere wijze kennen dan in de raadszaal." Intensief werd er onder leiding van Vordenaar Joop Boerstoel in de afgelopen periode op zaterdagmorgen in alle vroegte vanaf half negen bij Hotel Bakker gerepeteerd. Leferink: "Een ieder heeft een overvolle agenda. Dat was het enige tijdstip dat wel elkaar konden treffen." Het ensemble dat speciaal voor de Eindejaarsviering van de gemeente Bronckhorst is samengesteld trad met een viertal nummers op: 'Stille Nacht, Heilige Nacht', 'I'm dreaming of a white Christmass', 'O, denneboom' en 'Gloria, Gloria'.

Ook verleenden het Berkel Duo (Ferry Peterse uit Vorden en Henry Lijftogt uit Zutphen), het akoestische duo Acoustic Affair uit Zutphen (Kirstin de Vilder en Frank Schreuder), Martine Smit uit Vorden evenals diverse musici van Muziek op Venhorst uit Vorden als het gospelkoor Kwadrant uit Zutphen hun medewerking op het podium. Kortom en afwisselend programma evenals de Kerstmarkt zelf zoals een Kerstmarkt hoort te zijn.

Er was mede door de sfeerkramen volop 'sfeer' op de Kerstmarkt te proeven. Foto: Jan Hendriksen.