Als afsluiting liepen de kinderen een speurtocht door het dorp. Foto: PR
Als afsluiting liepen de kinderen een speurtocht door het dorp. Foto: PR Foto:

Leerlingen zien 'Vorden van bovenaf'

VORDEN - De afgelopen weken was voor de leerlingen van groep 5 van school Het Hoge het thema voor Aardrijkskunde 'Van bovenaf'. Ze leerden hoe een kaart in een atlas eruit ziet met een legenda en coördinaten. Ook gingen ze zelf aan de slag met het maken en tekenen van plattegronden.

Hoe ziet iets er van bovenaf uit en hoe maak/ teken je dat dan? Verder werden er van papier-maché wereldbollen gemaakt en bouwwerken nagebouwd. Als afsluiting liepen de kinderen een speurtocht door het dorp aan de hand van de kaart van Vorden.

Ook was er een aantal opdrachten, zodat de kinderen in de praktijk zagen wat onder andere de symbolen op de kaart betekenden. Verrassend was de attentie van het VVV waar de leerlingen een envelop ophaalden en een mandarijn en pepernoten kregen.


Muzehof Midwinterconcert voor War Child

Gorssel - In de Hervormde Kerk in Gorssel, Hoofdstraat 27, zal op 21 december vanaf 19.00 uur gemusiceerd gaan worden voor War Child. Leerlingen en docenten van de Muzehof en het Muzecollectief treden samen op met gastspelers, de Talentenklas treedt op en er wordt gedanst op livemuziek. Ook Midwinterhoorngroep Lochem, Popkoor Inner Voices en De Harmonie Gorssel-Eefde doen mee. De entree is 5 euro, waarvan 2,50 euro naar War Child gaat. Kaarten: receptie van de Muzehof en aan de kerk.


warchild.nl/actie/winterconcert

muzehof.nl/agenda/winterconcert-goed-doel