DJ Harco. Foto: PR
DJ Harco. Foto: PR Foto:

Oud en Nieuw feest bij DOK

WICHMOND - Na het grootschalige succes van de Stugge Veer Cross zijn de organisatoren DOK en Jong Gelre alweer druk bezig met het volgende evenement: oud en nieuw.

DJ Harco (bekend van Harco & Hein) zal vanaf 00.30 uur Wichmond op zijn grondvesten laten trillen met hits uit de 'nineties en zero's'. Tevens is er een aparte ouderwetse bruine kroeg in DOK gemaakt, compleet met 'foute' rode tafelkleedjes. Dus of je nu wilt dansen in de spotlight of wilt hangen in een ouderwetse kroeg, het kan allemaal in Wichmond met oud en nieuw. Het evenement is toegankelijk voor maximaal 200 personen. Kleinschalig dus, maar grootschalig uitgepakt! Kaarten zijn te koop voor vijf euro in DOK, het Kulturhus en de Bruna.


Kerstviering Vrouwen van Nu

VORDEN - De kerstviering van de Vrouwen van Nu afdeling Vorden is op woensdag 21 december. Dit jaar wordt deze avond verzorgd door twee contactgroepen, daarom is het een verrassing wat er gaat komen. Het zal ongetwijfeld een fijne sfeervolle avond worden. De vrouwen van Nu wensen iedereen een fijne kerst en een goede jaarwisseling en hoopt een ieder in goede gezondheid volgend jaar weer te ontmoeten op 18 januari voor onze algemene vergadering.


Bijeenkomsten Verder na Verlies

VORDEN/WICHMOND - De PKN Gemeentes van Vorden, Hervormde wijkgemeente, en Wichmond organiseren opnieuw vier bijeenkomsten rondom rouwverwerking in een groep. Samen met anderen willen zij op deze bijeenkomsten praten over rouw en de verwerking ervan. De bijeenkomsten zijn 's morgens gepland en wel op 1 en 15 februari, 8 en 22 maart 2017.

Een groep kan bestaan uit zes tot acht leden. Voorafgaand aan de groepsbijeenkomsten zal een leider van de gespreksgroep individueel met de deelnemers een kennismakingsgesprek voeren.

Onder het genot van een kop koffie of thee beginnen de bijeenkomsten met een korte opening en inleiding over het thema van de bijeenkomst. Dat thema wordt in overleg met de deelnemers vastgesteld. Mogelijke thema's zijn Kennismaking en het verhaal van je verdriet delen, Omgaan met reacties uit je omgeving, Troost, Hoe verder?, Steun aan onder andere liederen en gedichten en verbondenheid. Afsluiting met een gezamenlijke maaltijd. Naar aanleiding van de thema's gaan de deelnemers met elkaar in gesprek of op een andere, creatieve manier aan de slag.

De bijeenkomsten zijn laagdrempelig. De thema's kunnen nog wisselen. Vanzelfsprekend is er tijdens de bijeenkomsten ruimschoots tijd voor vragen en ervaringen. Meer informatie of opgave: Zwennie Langwerden, telefoon 0575-470430, zwennie@autolangwerden.nl. Graag voor 8 januari 2017.


Alzheimer-afdelingen fuseren

ACHTERHOEK - Per 1 januari 2017 fuseren drie afdelingen van Alzheimer Nederland. Het betreft de afdelingen Doetinchem en Omstreken, Achterhoek en Zutphen, Vorden, Lochem en Omstreken. Na de fusie heet de afdeling Alzheimer Nederland afdeling Oost-Gelderland.

Voor deze fusie is gekozen omdat we als bestuursleden verwachten gezamenlijk krachtiger en efficiënter een regionaal activiteitenplan te kunnen ontwikkelen en een betere lokale uitvoering te kunnen realiseren. Het nieuwe bestuur, dat is samengesteld uit de drie huidige besturen met een nieuwe voorzitter, ervaart deze fusie als 'samen staan we sterker'. De zes Alzheimer Cafés in Doetinchem, Doesburg/Dieren, Berkelland, Lichtenvoorde, Zutphen en Lochem blijven bestaan zoals men gewend is. Natuurlijk blijven ook de huidige contacten bestaan en blijven de vrijwilligers van de drie werkgebieden actief betrokken.
De afdeling Oost-Gelderland organiseert verschillende activiteiten voor mensen met dementie en hun naasten en wijst de weg naar hulp in de omgeving. Ook zet de afdeling zich in voor een dementievriendelijke gemeenschap.

Wie vragen heeft kan mailen naar het nieuwe mailadres van de afdeling Oost-Gelderland: oostgelderland@alzheimer-nederland.nl. Per 1 januari 2017 zal de afdeling Oost-Gelderland op deze website een eigen pagina.


www.alzheimer-nederland.nl