De spelers en staf kijken terug op een fantastisch najaar seizoen. Foto: PR
De spelers en staf kijken terug op een fantastisch najaar seizoen. Foto: PR Foto:

Kampioenswedstrijd Ratti J015

KRANENBURG - Na 9 wedstrijden ongeslagen (acht gewonnen en één gelijk) mocht de jeugd onder 15 van Ratti zaterdag 26 november thuis aantreden voor de kampioenswedstrijd. Onder mistige omstandigheden was Oeken/Brummen vandaag de tegenstander in 'stadion de Eik'. Vooraf was er een teamfoto met spandoek en vuurwerk gevolgd door een respectvolle minuut stilte ter nagedachtenis aan wijlen Henk Ijben.

De wedstrijd begon rommelig en het was duidelijk dat de spelers kampten met 'kampioenszenuwen'. De passes kwamen vaak niet aan, er werd veel balverlies geleden en het duurde lang voordat de eerste kans werd gecreëerd. Het was Pascal Havekes (tevens topscoorder) die de bal voor langs schoot. Ondanks enkele corners en mooie individuele acties kwam Ratti niet tot scoren. Aan de andere kant was het wel bijna raak. Vanaf de linkerflank belande een afstandsschot boven op de lat en Ratti kwam met de schik vrij. Met een 0 – 0 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.
In de tweede helft bleef het spelbeeld ongeveer hetzelfde. In eerste instantie waren er weinig kansen. De wedstrijd kwam dan ook pas laat (20 minuten voor het einde) op gang. Het was Oeken/Brummen dat uit de kluts wist te scoren. Met nog 20 minuten te gaan wist Ratti wat hun te doen stond. Aanvallen en scoren, en dat gebeurde ook. Vanaf de rechterflank was het Seye Groot Roessink die met een fantastische boogbal van afstand de keeper van Oeken/Brummen versloeg. De euforie was groot, maar Ratti wilde meer. Het ging op jacht naar drie punten en een glansrijk kampioenschap. En dat kwam er. Ondanks enkele gevaarlijke tegenstoten van Oeken/Brummen was het invaller en gelegenheidslinksbuiten Nick Lichtenberg (normaal gesproken keeper of linksback) die met een bekeken schop de keeper passeerde in de korte hoek. Een paar minuten billen knijpen volgden, maar Ratti hield voet bij stuk en het kampioenschap was een feit met een 2-1 eindstand. Na afloop was er heerlijke cake en wat drinken in de kantine. Het bestuur schonk een bijdrage ter ere van het kampioenschap en er was een trofee/aandenken voor alle spelers. Ook mocht de Jip en Janneke champagne worden ontkurkt, een waar confettifestijn volgde. Sinterklaas deed eveneens een duid in het zakje en trakteerde de spelers op een heerlijke chocolade letter. Ter afsluiting mocht het gehele team op kosten van Hilux genieten van een lekker maaltje bij Plaza Vorden. De spelers en staf kijken terug op een fantastisch najaar seizoen met veel inzet en boven alles een goede sfeer en veel spelplezier. Ratti bedankt zijn sponsors, de ouders en alle andere betrokkenen die hebben bijgedragen aan de spelvreugde en het succes.